SÖRENSLAM

Skrev historia i sista tävlingen: Det känns ofattbart

SPORTBLADET

Världsettan Annika Sörenstam avslutade säsongen med en segergest.

Efter den elfte triumfen i år.

Det är historiskt.

- Det tar nog tid att förstå det här, sa hon efteråt.

Foto: ap
Segern i West Palm Beach var Annika Sörenstams 13:e totalt i år.

Annika Sörenstam vann i natt årets sista turnering på USA-touren, i West Palm Beach, Florida. Efter en dramatisk duell mot Rachel Teske, Australien, vann svenskan till slut med tre slag. Förstapriset var motsvarande två miljoner kronor.

Firade på restaurang

Så på 18:e green log hon och pumpade näven av lycka.

Segern firades med maken David Esch, på restaurang.

- Vi satt och pratade om min säsong på restaurangen och det tar nog tid att förstå vad jag gjort, sa hon till Sportbladet i natt.

- Jag har varit så upptagen av att spela tävling efter tävling att jag inte hunnit tänka efter förrän nu. Allt känns lite ofattbart.

Har haft Wright som mål

Nattens seger var nummer 11 i USA, i år.

Och avslutningen på den bästa golfsäsong en damspelare upplevt på 38 år. Amerikanskan Mickey Wright vann lika många titlar 1964.

- Jag har ju haft som mål att matcha hennes säsong och kommer nog att njuta ordentligt om tio, tjugo år när jag ser mitt namn i historieböckerna.

Mickey Wright har även rekordet i antalet segrar i USA - 13 under ett och samma år. Men Annika Sörenstam har lika många, med de två segrarna på Europatouren inräknade.

- Jag ser det som att jag också har 13 under en säsong, vid tävlingar världen över. För 40 år sen fanns ju inte Europatouren.

Den svenska världsettan har nu förbättrat förra årets rekordsäsong. Då blev det åtta segrar och två miljoner dollar, i år är facit elva segrar och 2,8 miljoner dollar. Dessutom har Sörenstam krossat sin rekordlåga snittscore, från 69,42 till 68,70.

- Jag är ju lite förvånad, men trodde faktiskt att det skulle bli möjligt. Det tar ju tid innan all fysträning ger resultat och nu spelar jag jämnare, slår längre och kan behålla en bra sving.

Åker till Mexiko

Om två veckor åker Annika Sörenstam till Mexiko, för att i par med legenden Jack Nicklaus spela mot David Duval och mexikanska supertalangen Lorena Ochoa.

- Det blir en upplevelse, även om det bara är uppvisning.

Därefter väntar nästan två månaders semester, i villan i Lake Tahoe.

I mars är Annika Sörenstam tillbaka med nya mål.

Har spelat in 2,9 miljoner dollar i år

Thomas Tynander