Sörenstam leder i Phoenix

”Jag är glad över att vara tillbaka”

SPORTBLADET

PHOENIX, ARIZONA

Det var på Moon Valley-banan i Phoenix som Annika Sörenstam gick sin fenomenala 59-rond för två år sedan.

Nu är den svenska golfstjärnan tillbaka - och åter i ledning.

- Jag är glad över att vara tillbaka och nöjd med att mitt spel också finns där, sade Sörenstam efter den andra ronden.

Foto: AP
Annika Sörenstam förbereder sig för en putt under nattens runda.

Sörenstam är gott sällskap när man läser namnen i toppen av ledartavlan. Sydkoreanskan Se Ri Pak, australiskan Karrie Webb och fransyskan Patricia Meunier-Lebouc ligger också på elva slag under par.

Sörenstam har tagit sig dit via 67 slag under inledningsdagen och 66-rond natten mot lördag, efter att ha avslutat med tre birdies i rad.

- Det var mer upp och ner på banan än det var första dagen. Jag slog många bra slag, men också en del mindre bra. Den fina avslutningen hjälpte mig till en bra score och till en plats i täten, sade Annika enligt golf.se.

Svenskan trivs både på och utanför golfbanan under sin säsongspremiär.

- Det går lite bättre än vad jag hade förväntat mig, inte bara golfmässigt utan allt annat runt omkring också. Jag känner mig väldigt stark både fysiskt och mentalt. Jag är redo för det här året, sade Sörenstam.

Sex av sju svenskor klarade kvalgränsen, som blev 144 (par). Helen Alfredsson (68-71) ligger på 14:e plats, Sophie Gustafson (70-70) är 20:e, Maria Hjorth (75-66) och Liselotte Neumann (72-69) delar 34:e plats och Charlotta Sörenstam (71-72) är 51:a.

Catrin Nilsmark hade två 73-ronder och är utslagen.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM