”Legenderna kommer att vara chanslösa”

Niclas Fasths caddie skriver dagbok från Augusta

SPORTBLADET

I morgon klockan 09.27 är det äntligen dags för min major-debut, misstänker att det kommer att pirra lite extra i magen.

Foto: www. ontour.nu
Jesse bär bagen åt Niclas Fasth på Augusta - och skriver dagbok.

Det debatteras ju en del huruvida de gamla mästarna skall få vara med i all evighet eller inte, personligen tycker jag att de borde vara här men spela med varandra utom tävlan.

På tee i morgon kommer jag att få skaka hand med av de allra största legenderna i golfens historia, det är ingen mindre än Gary Player, vinnare av 8 majors varav 3 US Masters som Niclas har lottats ihop med.

Eftersom banan i år spelas längre än någonsin så är de helt chanslösa - en del par-4:or kommer de inte ens att kunna nå på 2 slag och vem blir gladare av att se det?

Jag blir förvånad/imponerad om Arnold Palmer kan gå under 85 slag, så varför inte bara njuta av deras närvaro och minnas dem för de stora mästare de är?

Med tanke på att regnet vräkte ner hela kvällen igår så blev jag högst förvånad att banan var öppen och spelbar i morse.

Niclas ville spela 9 hål så vi gick direkt ut på 10:an igen. När vi kom upp på 16:e så upprepade han sitt konstslag från i går -skillnaden var bara att bollen studsade ännu fler gånger på vattnet innan den snyggt och prydligt letade sig upp på greenen igen...

Efter rundan blev det lite finputsning på närspelet innan Niclas träffade en del svenska mediarepresentanter för utlovade intervjuer. Under tiden gick jag med Niclas pappa för att fixa fram en vit overall som passade honom eftersom jag själv hade fått sparken.

På eftermiddagen så var det nämligen dags för den traditionsenliga par-3 tävlingen. De flesta spelarna låter kompisar, flickvänner, barn, föräldrar, svärmor el dyl bära bagen för att skoja till det lite, den enda ”ordinarie” caddien jag såg därute bar en bag som det stod ”Tiger Woods” på...

Detta är den enda golftävling som jag vet där ingen vill vinna - och anledningen är att vinnaren av korthålstävlingen aldrig någonsin vunnit själva US Masters.

Det finns skrockfyllda storstjärnor som medvetet ”råkat” slagit i vattnet på sista hålet för att slippa släpa på det spöket resten av veckan. Även om Niclas kom in på ett under par så verkade det som att jag var återanställd efteråt. Vore ju snopet att se Pappa Fasth i vit overall stå på ettans tee och snacka med Mr Player...

2003.04.10, US Masters, Augusta, USA

Jesse