Sörenstam: De känner inte mig

I natt bröt hon tystnaden - med uttalanden som chockar hela golfvärlden

1 av 2 | Foto: ARNE FORSELL/BILDBYRÅN
ny seger i sikte Sent i natt svensk tid pratade Annika Sörenstam om det extremt uppmärksammade mötet med herrarna. Och hon tror hon kan vinna hela tävlingen.
SPORTBLADET

Annika Sörenstam är fylld av självförtroende inför nästa veckas spel på herrtouren.

Hon tror till och med att hon kan vinna The Colonial:

- Ja, jag tror det. Om allting faller på plats, sa Sörenstam i morse.

Det var vid en presskonferens i morse, svensk tid, som Annika Sörenstam för första gången talade med pressen efter kritiken från Vijay Singh.

- Alla har rätt att ha en åsikt, och uppenbarligen säger de vad de tycker, och jag låter det stanna vid det. Jag har ingenting emot någon, sa Sörenstam utan att överhuvudtaget nämna Singh vid namn.

Presskonferensen som Annika Sörenstam uttalade sig på skulle egentligen göra PR för nästa månads ShopRite LPGA Classic.

Större än hon trott

Hon var överraskad över all uppmärksamhet hennes medverkan på herrarnas PGA-Tour väckt.

- Kanske var jag lite naiv när jag inte trodde det skulle bli så här, sa Sörenstam och fortsatte:

- Jag är fortfarande förvånad över all uppståndelse, alla åsikter och alla expertutlåtanden om mitt spel. Det är verkligen lustigt. Jag förväntade mig inte allt det här.

Nick Price, som är regerande mästare i The Colonial, har tidigare sagt att Sörenstams medverkan bara är en PR-kupp.

- De som säger så känner inte mig. När jag började spela golf en gång i tiden var jag rädd för rampljuset. Mitt spel har förändrats, men inte min personlighet, svarade Sörenstam, enligt AP.

- Jag gör detta för att testa mig själv. Jag kommer att komma upp på en nivå som är en helt annan än vad jag är van vid: tuffare bana, tuffare konkurrenter, all uppmärksamhet. Det kommer att bli så mycket annorlunda.

Hon fortsatte att motivera sin medverkan i herrtävlingen:

- Det är bara ett test för mig. Jag vill se vad det handlar om. Jag vill se hur långt mitt spel räcker.

Tiger Woods sa tidigare i går att han är övertygad om att Sörenstam skulle göra ännu bättre resultat om hon fick fler möjligheter att spela på herrtouren.

Sörenstam är själv inne på samma linje:

- Jag är säker på att jag skulle prestera bättre om jag skulle få fler chanser, men den här möjligheten ges bara en gång, säger hon.

Stort stöd av folket

Det svenska folkets stöd för Annika Sörenstam är enormt. Under gårdagen skickade tusentals mejl till Aftonbladet för att visa sina sympatier.

- Det är klart att hon inte är glad åt den negativa sidan, så det gläder mig verkligen. Jag är säkert på att Annika också kommer att bli väldigt glad att höra det, säger Annikas pappa Tom Sörenstam till Sportbladet.

Intresset för Annika Sörenstam är otroligt stort i USA.

När det amerikanska tv-bolaget ESPN anordnade en omröstning på sin nätsajt svarade över 126 000 personer på deras enkät om Sörenstam.

Här är de sex frågorna som bolaget ställde:

Erik Niva, Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM