”Annika är tuff och förberedd”

Men Sörenstams tränare varnar för herr- turneringen

SPORTBLADET

På torsdag ska golfstjärnan Annika Sörenstam, 32, utmana herrarna på PGA-touren.

Men redan i dag landar hon i Fort Worth, Texas.

Som idrottsvärldens hetaste tjej.

- Jag tror inte Annika riktigt förstått vad som väntar henne, säger tränaren Henri Reis till Sporbladet.

Foto: GETTY IMAGES
Annika Sörenstam har siktet klart - hon ska lyckas på herrarna golftour.

Den senaste veckan har han och Annika Sörenstam legat på träningsläger i Orlando - på Lake Nona Golf & Country Club, Annikas hemmabana.

Sista finslipningarna har gjorts.

I mördande värme.

- Egentligen ska man inte klaga. Men som i dag, det är 34 grader varm och då är det tufft. Vi tvingas träna tidigt på morgonen och sent på kvällen. Annars orkar man inte gör det man ska, säger Henri Reis.

Han har varit Annikas tränare sedan 1986 och är en av personerna som känner henne bäst.

Henri Reis vet vad som lockar.

- Att hon vill möta herrarna är absolut inget pr-trick, om någon nu skulle tro det. Inte alls. Är man som Annika så pass överlägsen måste man leta nya utmaningar. Att möta herrarna är ett sätt att utvecklas, säger han.

Tränat på herrbana

- Skulle det ha funnits ett steg till på herrtouren - en högre nivå - hade Tiger Woods också gått vidare. Det är jag säker på. Han skulle också behöva nya kickar.

Vad har ni gjort den senaste veckan?

- Vi har rättat till småsaker. Dessutom har vi varit och tränat på en bana som liknar den hon ska möta herrarna på. I övrigt inga konstigheter. Vi gör samma saker som alltid när vi träffas.

Hur ser det ut?

- Hon har inte varit i så här bra form på hela säsongen. Hur långt det sedan räcker är svårt att säga. Vi får väl se.

Vad tror du?

- Jag tror att hon kan gå tävlingen på par. Spelar Annika riktigt, riktigt bra kan hon till och med gå under. Nick Price vann tävlingen i fjol och gick minus sju" Ja, allt kan hända.

- Men ska jag vara ärlig så hade det varit mer rättvist om Annika fått 4-5 tävlingar på sig på herrtouren. Nu handlar det om en gång och pressen på henne är väldigt stor.

I går kväll gjorde Annika Sörenstam sin sista runda i Orlando innan avresan. I eftermiddag, svensk tid, sätter hon sig på ett plan till Fort Worth, Texas.

- Har vi tur hinner vi ta en runda på banan. Men jag vet inte, det får bli som det blir. Det blir nog en viss uppståndelse när vi dyker upp.

"Tror hon klarar det"

I flera veckor har Annika varit idrottsvärldens hetaste tjej och uppmärksamheten lär nå oanade höjder när hon i morgon håller presskonferens på tävlingsplatsen.

- Hon är tuff och förberedd. Samtidigt kan hon inte föreställa sig vad som väntar. Annika har ju aldrig varit i den här situationen tidigare. Men jag tror hon klarar det, säger Henri Reis.

Han vill inte tippa hur Annika ska klara sig bland herrarna.

Reis säger kort:

- Hon kan överraska.

Patrik Thornéus