Besked i morse: Singh hoppar av

Möter inte Sörenstam i Texas

SPORTBLADET

Segern var ingen skräll.

Det var däremot Vijay Singhs beslut efter tävlingen.

Han kommer inte att ställa upp mot Annika Sörenstam i helgens PGA-tourtävling i Fort Worth, Texas.

Foto: ap
Singh lyfter segerbucklan i natt.

Först tog Singh hem segern och nära på åtta miljoner kronor när han natten mot måndag svensk tid vann USA-tourtävlingen i Irving, Texas, två slag före Nick Price.

Sedan meddelade han att det inte blir något spel i Fort Worth nu i helgen, den tävling som Annika Sörenstam ska delta i och därmed bli den första kvinnan på 58 år som tävlar på herrtouren.

Fiji-spelaren hävdar själv att det i n t e har något att göra med hans tidigare kritik mot Sörenstams beslut.

- Det är inte något beslut jag tagit nu under veckan, det här har jag funderat på de senaste två veckorna. Sedan har jag spelat fyra tävlingar på rad, sade Singh som dessutom lovat sin fru att ta ledigt om han vann i Irving.

Singh blev namnet i alla tidningsrubriker förra veckan när han gick ut och bland annat sade att Sörenstam inte hörde hemma på PGA-touren och att han hoppades att svenskan skulle missa kvalgränsen. Dessutom skulle han dra sig ur tävlingen om det blev så att han och Sörenstam kom att spela ihop.

Felciterad

Dagen efter gick dock Singh ut och hävdade att han bland annat blivit felciterad.

Segern i Irving - hans andra för året - säkrade Singh genom birdies på 15:e och 16:e hålet, till slut blev det 66 slag, fyra under par.

Per-Ulrik trea

En svensk överraskning stod Per-Ulrik Johansson för när han slutade på en delad sjätteplats, en tangering av hans bästa resultat någonsin på PGA-touren.

Det kunde dock gått ännu bättre, med två hål kvar att spela låg svensken tre slag under par, en dubbelbogey på 17:e hålet blev dock kostsam för Johansson.

Resultatet var dock hans klart bästa för säsongen och förutom 1,5 miljoner kronor gav det säkert en rejäl dos självförtroende inför helgens tävling.

Då väntar ju en annan svensk.

TT