”Löjligt att tycka det är fel att låta henne spela”

Per-Ulrik Johansson värmer upp med Sörenstam

SPORTBLADET

FORT WORTH

Hetaste svensken på PGA-touren just nu är Per-Ulrik Johansson, som slutade sexa i förra veckans turnering.

Som i dag hoppas få spela ett uppvärmningsvarv med Annika Sörenstam.

- Kul att hon är här. Löjligt att tycka det är fel att låta henne spela.

Foto: GETTY IMAGES
Per-Ulrik Johansson.

Sjätteplatsen i Byron Nelson Classic i söndags är Per-Ulrik Johanssons bästa placering någonsin, på USA-touren. På en bana som är lika kort och trixig som veckans spelplats, Colonial Country Club.

- Vet inte varför det lossnat nu, det har fungerat bra i flera veckor. Men jag är glad att jag fått lite självförtroende, säger han.

Per-Ulrik Johansson lär knappast vara i närheten av att vara mest uppmärksammade svensk de närmaste dagarna. Till skillnad från många andra spelare på touren välkomnar han Sörenstam:

- Jag tycker ju att det är jättekul att Annika spelar här. Det är löjligt att påstå att hon skulle ta någon killes plats. Sponsorerna får väl bjuda in vem dom vill och det blir ju ofta spelare som kanske är lite för unga eller normalt inte skulle spela på touren.

"Bra för alla"

- Att Annika nu får spela är ju bra för alla.

Hur tror du att hon klarar sig?

- Golfmässigt klarar hon sig nog bra. Frågan är bara hur hon fixar all uppståndelse, det kommer att bli ett enormt tryck på henne.

- Men hur hon slutar i resultatlistan tycker jag det är fel att spekulera om, jag har ingen aning. Hon är bäst i världen på damtouren, men jag vet ingenting om hur hon klarar sig den här veckan. Men det bli kul att se.

I dag, på morgonen, hoppas han spela ett inspelningsvarv med Annika Sörenstam.

Även Jesper Parnevik lär finnas med, så det kan bli en helsvensk boll som går ut för att försöka lära sig den trånga och kurviga golfbanan.

- Det vore ju jättekul, säger Per-Ulrik Johansson.

Fjärde svensk i Colonial Championship är Calle Pettersson, som gör sin första säsong i USA.

Frågan är vem av de fyra som vinner svenskmatchen.

Thomas Tynander