Annikas make förd till sjukhus

David Esch blev akut sjuk i hemmet: Det är klart att jag var orolig

SPORTBLADET

FORT WORTH

Det är Annika Sörenstams största utmaning i karriären - men maken David Esch är inte på plats.

Före avresan från hemmet i Florida blev han akut sjuk.

Och fördes till sjukhus.

- Klart att det var oroligt, säger Annika Sörenstam till Sportbladet.

Foto: ap
LÄKARNA FRUKTADE SARS Strax före avresan till Texas och The Colonial drabbades Annika Sörenstams make David Esch av hög feber och värk i kroppen och var tvungen att uppsöka sjukhus. ”Eftersom vi just kommit hem från Japan blev vi ju såklart oroliga”, säger Sörenstam.

Damernas världsetta Annika Sörenstam har skapat en golfhysteri som påminner om Tiger Woods genombrott 1997. En hel idrottsvärld följer henne inför den historiska debuten på herrarnas USA-tour, i Fort Worth.

Sportbladet kan avslöja att de sista förberedelserna varit allt annat än bra. Timmarna före Annika Sörenstams avresa till Texas skakades hon av att maken, David Esch, hastigt insjuknade i parets hem, i Orlando, Florida. Det privata flygplanet var bokat och allt förberett inför resan, när David drabbades av hög feber och intensiv värk i kroppen.

Paret bor i ett hus på Lake Nona Golf & Country Club och klubbens läkare tillkallades. De konstaterade snabbt att David Esch måste föras till sjukhus.

- Klart att jag blev orolig, säger Annika Sörenstam.

På akutmottagningen blev det snabbt känt att paret Sörenstam/Esch nyligen kommit hem från en golftävling i Japan. Eftersom amerikanska myndigheter fruktar det asiatiska dödsviruset sars använde vårdpersonalen munskydd, som en försiktighetsåtgärd.

- Eftersom vi just kommit hem från Japan blev vi ju så klart oroliga när det blev så där, säger Sörenstam.

Kommer på torsdag?

Att David Esch var fri från sars konstaterades förstås tidigt, efter en lång rad tester.

Efter behandling mot feber och värk kunde han senare samma dag återvända till parets hem i Lake Nona för att vila ut. Men fortfarande med en infektion i kroppen.

- Han kommer hit senare i veckan, säger Annika.

David Esch har återhämtat sig bra sedan i måndags och har förstås täta kontakter med sin Annika. Förhoppningen är att han anländer till Colonial Country Club under den första tävlingsdagen i morgon, torsdag - om han är helt återställd. Tills vidare får han följa hysterin från den uppmärksammade tävlingen på tv.

Thomas Tynander, Peter Wennman