- Att vinna majors är viktigast

Sörenstam är laddad - nu ska hon ta titeln hon missat

SPORTBLADET

NEW YORK

Annika Sörenstam är inte mätt på framgångar.

- Att vinna major-turneringar är det viktigaste, sa svenskan i natt.

Foto: AP
i toppform Annika Sörenstam är i storslag - och siktar på att vinna sin femte major-tävling på när LPGA Championship startar i dag.   LPGA Championship Länk till den officella hemsidan.

Annika Sörenstam befinner sig på DuPont Country Club i Wilmington, Delaware, för att ta hem McDonalds LPGA-mästerkapsturnering.

Tidigare har major-tävlingarna inneburit problem för Annika.

I alla fall jämfört med vanliga turneringar.

Hon har vunnit 40 gånger, satt 30 banrekord - men "bara" vunnit fyra mästerskap.

- Visst, jag har vunnit 44 gånger men jag vill ha några fler mästerskap. Majors-tävlingarna betyder mest för mig, säger Annika vid en presskonferens medan regnet sakta duggar ner utanför.

- Det är min största utmaning, att undersöka om jag kan spela på toppen av min förmåga när jag vill.

På Colonial var hon bättre än elva män. Nu ska hon vinna över 143 kvinnor på en bana extra tung av en lång tids regnande.

Dåliga slag straffas direkt

Det blev ingen övningsrunda i går, banan var stängd, men i tisdags noterade hon att ruffen är högre och tjockare än någonsin.

- Du har ingen chans med dåliga slag här. Om man träffar bollarna bra får man bra resultat. Det är vad jag älskar med den här banan.

Hårdaste konkurrent för Annika väntas bli koreanskan Se Ri Pak, som vunnit två turneringar i år - och kan vinna sitt tredje McDonalds-mästerskap på bara sex säsonger.

Vid presskonferensen slog Annika återigen fast att hon inte tänker ställa upp i en tävling mot män igen.

- Nej, det var ett enstaka tillfälle. Jag vet inte om jag skulle klara av det igen. Jag ville testa mig själv, och det var en utmaning, verkligen, men jag vill lämna det där.

Vad fick du för erfarenheter?

- Att jag träffar många fairways och många greener men att jag måste förbättra mitt närspel. Det visste jag redan, men jag tror att jag lärde mig mycket på att spela under ett mikroskop med all den pressen. Förhoppningsvis kan jag använda det den här veckan eller vid US Open eller på andra majors.

Känner sig som en stjärna

Vijay Singh har varit i hetluften på grund av vad han sa. Vill du säga honom något?

- Alla får ha sin åsikt. Han sa vad han kände och nu får frågar folk om det. Jag hade inget med det att göra, trots att det handlade om mig. Jag gjorde vad jag ville och jag hade roligt, jag är mycket tacksam för chansen och där vill jag lämna det.

Känner du dig som en rockstjärna?

- En rockstjärna som inte kan sjunga eller dansa!

- Men jag vet inte. Jag menar, ärligt talat, det har varit ett fantastiskt år, och fler människor vill titta. Jag älskar det jag gör och de kommer fram och respekterar mig. Det är roligt.

Känner du dig normal igen?

- Jag tror det. Men när jag väl kommer innanför "repen" spelar det ingen roll var jag är.

- Jag vet vad jag måste göra. Jag måste slå bra drivers och sätta puttar, det spelar ingen roll var. Det är samma sak den här veckan. Det är en stor turnering men jag måste fokusera på mitt spel och om jag kan göra det tror jag att allt kommer att gå fint.

Sörenstam och hennes konkurrenter

Turneringsfakta:

Längst ned på sidan: Stor faktaspecial.

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM