Sörenstam inviger Foppas golfbana?

Kent Forsberg: Hon har fått en förfrågan om att vara med

SPORTBLADET

Den 15-16 augusti invigs Peter Forsbergs golfbana i Örnsköldsvik.

Vänta er en stjärnspäckad gala.

Världens bästa golftjej Annika Sörenstam är - enligt uppgifter till Sportbladet - ett av namnen.

- Hon har fått en förfrågan, ja, säger vd:n Kent Forsberg.

Foto: AP
I mitten av augusti invigs Peter Forsbergs golfbana i Ö-vik. Annika Sörenstam har fått en förfrågan om att delta.

Redan i helgen ska NHL-stjärnan Peter Forsberg gå sin första runda på Veckfjärdens nya 18-håls bana, men den officiella invigningen sker först i mitten av augusti.

Banan är inte riktigt klar.

- Nej, det finns en del småsaker som måste fixas innan den öppnas för allmänheten. Men i stort sett har vi hunnit med det vi ska, säger Kent Forsberg till Sportbladet.

Han har jobbat fyra år med projektet och är glad över att äntligen se slutet på det långa och tuffa arbetet.

- Det enda vi har emot oss just nu är vädret. Det har regnat i flera dagar här i Ö-vik och det påverkar givetvis banan negativt. Nej, vi får hoppas att det vänder snart. Sol, vore inte helt fel, säger Kent Forsberg.

Flera NHL-proffs

Den 15-16 augusti invigas golfbanan officiellt och det kommer att ske med pompa och ståt - och med många världsnamn på plats. Förutom ett gäng NHL-stjärnor - både svenska och utländska - är flera golfproffs tillfrågade. Annika Sörenstam är, enligt uppgifter, en av spelarna, liksom Per-Ulrik Johansson.

- Jag önskar att Annika var klar, men jag vet inte om hon har tid att komma. Hon har i alla fall fått en föfrågan. Mer än så vet jag inte, säger Kent Forsberg.

Och fortsätter:

- Dessutom vill vi inte gå ut med några namn i dagsläget.

Den 16 augusti spelas den första stora tävlingen på banan och där är det tänkt att stjärnorna ska delta. På kvällen väntar sedan en galamiddag på Stadshotellet i Örnsköldsvik.

- Allt sker i samarbete med hockeyproffsens stiftelse. Pengarna som blir över från invigningen går oavbrutet dit, säger Kent Forsberg.

Det som talar för att Annika Sörenstam finns på plats är att hon spelar HP Open på Drottningholm i Stockholm den 7-10 augusti.

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM