Svenskarna trea i USA

Richard S Johnson sin ledning på sista rundan

SPORTBLADET

MEMPHIS, TENNESSEE

Han ledde efter första ronden.

Han ledde efter andra ronden.

Han ledde också efter tredje ronden.

Först på sista rundan tappade svenska golfaren Richard S Johnson sin ledning på USA-touren i Memphis, Tennessee.

Det skulle bli den sjunde svenska segern på USA-touren. Den skulle ordnas av debutanten på touren, Richard S Johnson. Men champagnen fick stanna på kylning och segerchecken på 6,4 miljoner kronorna i St Jude Classic fick i stället mottas av amerikanen David Toms.

Svensken fick nöja sig med en tredjeplats efter att ha gått sista rundan på 69 slag.

Det blev för få birdies av svensken jämfört med de övriga i toppstriden. Nick Price hade till exempel tio birdies och avancerade från 18:e till en slutliga andra plats. Segraren Toms gjorde åtta birdies och en eagle - scorer som inte Johnson kunde matcha när han gick i ledarbollen en finaldag för första gången på USA-touren.

Den andra svensken, Fredrik Jacobson, öppnade lite trögt men stod för en bra avslutning med tre birdies hål 15, 16 och 17. Det förde upp honom till en tredje plats tillsammans med Johnson och visar att framgången i US Open inte var någon tillfällighet.

Ett fantastiskt resultat på USA-touren, där vi efter Jesper Parneviks tillbakagång inte varit bortskämda med framgångar.

Men Richard S Johnson och Fredrik Jacobson har mer att ge. Johnson började med golf först vid 15 års ålder och blev proffs sex år senare.

På söndagen, ytterligare sex år senare, kom hans hittills största framgång med en tredjeplats i St Jude Classic.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM