”Tack, Annika”

Caddien exklusivt bara i Sportbladet

SPORTBLADET
Foto: MARK NEWCOMBE
Terry McNamara har ett långt samarbete med Annika Sörenstam. I dag i Sportbladet skriver han exklusivt om sina känslor till Annika och om deras samarbete. "Nu njuter jag. Precis som Annika", skriver han.

Jag har 31 flaggor i ett rum därhemma.

Dom pryder väggarna i det jag kallar för mitt spelrum och jag ser dom som ett bevis för Annika Sörenstams storhet som spelare - men också som minnen från fantastiska dagar vi upplevt på olika golfbanor.

För flaggorna är hämtade från sista hålen i alla de tävlingar Annika vunnit, när jag varit med. Nästa gång jag kommer hem har jag med mig en gul flagga med texten British Open 18.

Nu njuter jag, precis som Annika. Cigarren är framme.

Som caddie har jag upplevt mycket med henne och det första jag sa när segern var klar var: "Grattis, du gjorde det, du har en egen Grand Slam".

Nu försöker jag tänka tillbaka på rundan, men kan inte berätta något speciellt. Jag kom till banan tidigt och gick alla hålen, previs som jag brukar. Sen träffade jag Annika som vanligt en timme och 25 minuter före vi skulle ut och då körde vi dom rutiner vi alltid haft. Sen, ute på banan, var vi så fokuserade att jag knappt minns något speciellt alls. Men jag var aldrig orolig, aldrig nervös, det minns jag.

Annika och jag kompletterar varandra bra. Vi jobbar lika hårt båda två. Jag tror aldrig vi har gått av en bana och känt att vi hade kunnat ge mer. Och en dag som den här är verkligen värd allt arbete.

Den mest magiska stunden med hennes Grand Slam upplevde jag inte här i England, just den här helgen. Det stora ögonblicket var när hon för flera år sedan bestämde sig för att satsa hårdare än någon annan.

Men tro inte att det är nog, så här. Jag är övertygad om att Annika Sörenstam kommer att fortsätta utvecklas, hon är bara 32 år och det är ingenting i golf.

Titta på Juli Inkster, som fortfarande gör fantastiska saker på banan.

Annika har mer att ge.

Till sist vill jag avsluta med en smula tacksamhet. Annika är en god vän och generös person och det är tack vare henne som jag slipper känna oro eller ängslan över det allra viktigaste i mitt liv; min familj hemma i Florida. Tack vare Annika kan min fru vara hemma med barnen på heltid och jag vet att dom har det bra när jag är ute och reser.

Jag är Annika evigt tacksam för det.

Det, och flaggorna.”

Terry McNamara, caddie