Trögt för Tiger i PGA-mästerskapen - kan missa kvalgränsen

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES
OVAN SITUATION Väldsettan Tiger Woods spelar inte bra i PGA-mästerskapen i New York.
SPORTBLADET

Fem raka majors utan seger - och nu riskerar världsettan att inte ens få spela färdigt PGA-mästerskapen.

Tiger Woods hade svåra problem och bjöd på fler svordomar än bra golfslag under den första rundan.

Han är åtta slag från ledning.

Världsettan Tiger Woods är för första gången på länge inte regerande mästare i någon av årets fyra majors. Han har misslyckats i de fem senaste han spelat - och riskerar att inte ens klara kvalgränsen i årets sista stortävling, PGA-mästerskapen, som spelas på Oak Hill utanför New York.

Woods är åtta slag från ledning, fyra slag över par.

- Det är lite frustrerande, sa han diplomatiskt när han gick av efter det 18:e hålet.

Svordomarna var av ett annat språk. Vid flera tillfällen under de avslutande hålen svor Tiger Woods högt och ofta i besvikelse över dåliga utslag och misslyckade inspel. Han träffade bara fem av 14 fairways och lyckades bara ordna en enda birdie på hela rundan. Ändå var det faktiskt spelet på green som var minst dåligt.

Kan sluta illa

- I morgon är en annan dag, sa han uppgivet.

Men fredagen kan sluta lika illa. Tiger har en sen starttid och den korta men svårspelade banan anses vara som svårast just när solen torkat upp hålen och greenerna är som snabbast. Spelaren som inte missat kvalgränsen på 108 raka turneringar kan få problem att nå en plats i den bättre halvan av startfältet.

Även de sju svenskarna inledde tävlingen med dåliga resultat. Bäst är veteranen Jesper Parnevik, tre slag över par - på 43:e plats. Calle Pettersson är ett slag efter. Phil Mickelson och Rod Pampling leder efter varsin 66-runda.

Svenskarna i PGA

Thomas Tynander