Sportbladet sätter plus

på de fyra inledande foursome-matcherna

SPORTBLADET

MATCH 1

Carin Koch/Laura Davies

Kommentar: Två spelare som älskar matchspel. Davies slår enormt långt och Koch har normalt ett närspel som älskas av en medspelare. En typisk foursomekombo där svenskan ska rulla i puttarna för poäng. De klarar pressen att gå ut först och leverera – och gör det säkert med ett garv.

Beth Daniel/Kelly Robbins

Kommentar: Beth Daniel är äldste spelaren någonsin i Solheim Cup och vann på USA-touren så sent som förra månaden. Mycket bra träff på bollen. Robbins tog sin i laget via en andraplats i US Open och har bra tävlingsnerver. Ett rutinerat par.

MATCH 2

Janice Moodie/Catriona Matthew

Kommentar: Två hårdkokta kompisar från Skottland som har en cool inställning och brukar lyfta sig i matchspel. Frågetecken för dagsformen, som inte är den bästa får någon av dessa två. Har bra publikstöd hemifrån, på Barsebäck.

Juli Inkster/Wendy Ward

Kommentar: Inkster är en den amerikanska golfens allra största, med två stora segrar i år. En inspiration för hela laget och svårslagen i lagspel. Ward var en av hjältarna i fjol då hon delade en singelmatch mot Sörenstam. Det här paret styra av Wards nerver.

MATCH 3

Sörenstam/S Pettersen

Kommentar: Världsettan och hennes arvtagare. Båda spelarna slår långt och älskar adrenalingolf. Räkna med många high-five och spel där de pumpar varandra till världsgolf. Given succé.

Laura Diaz/Heather Bowie

Kommentar: Två orutinerade spelare – men bästa vänner. Orädda, men får det svårt inför Europas heatste par och en mäktig publikridå. Chanslösa.

MATCH 4

S Gustafson/Elisabeth Estrl

Kommentar: Gustafson slår långt och är lagets bästa spelare från ruff och skog. Estrl är raka motsatsen, hennes styrka är närspelet och framför allt då på green. En läcker kombo som kan slå stort.

Meg Mallon/Rosie Jones

Kommentar: Mallon är den amerikanska som plockat fler poäng i Solheim Cup och har spelet att besegra vem som helst. Jones är inte lika bra från tee, men har ett bra närspel och rutin som få. Ett par som kompletterar varandra bra.

14,5 poäng – då är Europa mästare för tredje gången

Så här räknas poängen i kampen ut:

USA har vunnit fem av sju gånger sedan starten 1990

Solheim Cup spelades första gången 1990, med herrarnas Ryder Cup som förebild. USA leder med 5–2 i antalet vinster och är regerande mästare.

Sammanställning: Thomas Tynander