Parnevik klarade kvalgränsen - och kortet

Men för Per-Ulrik Johansson ser det mörkare ut

SPORTBLADET

PALM HARBOR, FLORIDA

Jesper Parneviks stigande formkurva fortsätter. Natten till lördagen var han ende svensk att klara kvalgränsen i Florida.

Däremot misslyckades Per-Ulrik Johansson med att på egen hand säkra ett kort till nästa års USA-tour.

Nu får han hoppas på andras resultat under säsongsavslutningen.

I och med att Parnevik klarade kvalgränsen i USA-tourtävlingen i golf i Palm Harbor kommer han att få sitt tourkort förnyat till nästa säsong, skriver golf.se. Med en 69-rond avancerade han till 36:e plats i tävlingen och stärkte sin position bland de 125 som får förnyat förtroende till nästa USA-säsong. Parnevik låg sedan tidigare på 120:a plats på penninglistan - de 125 främsta får tourkort även nästa år - men ville avsluta säsongen så bra som möjligt.

För landsmannen Per-Ulrik Johansson ser det mörkare ut. Johansson låg på 125:e och sista plats inför tävlingen i Palm Harbor, Florida, och missade på fredagsnatten kvalgränsen efter två dagars spel. Johansson hade 73 slag under andra ronden och 147 sammanlagt, totalt fem över par. Om någon spelare lyckas ta sig förbi Johansson på penninglistan får svensken inget fullvärdigt kort på USA-touren 2004. Plats 126-150 får spela på den amerikanska proffstouren, men under en sämre kategori som gör att de får nöja sig med de mindre tävlingarna.

Goosen leder

Tre spelare som befinner sig strax bakom Johansson på penninglistan är Glen Hnatiuk, Mark Wilson och Olin Browne, som samtliga klarade kvalgränsen. Även Aaron Barber kan hota Johanssons 125:e-plats med tillräckligt goda resultat under resten av tävlingen.

Övriga svenskar i tävlingen, Carl Pettersson, fyra över par sammanlagt (77 och 69 slag), och Richard S Johnson, sex över par (72 och 76), hade en mindre lyckad säsongsavslutning. Båda missade kvalgränsen i Florida men är sedan tidigare klara för nästa års USA-tour.

Tävlingen i Florida leds av sydafrikanen Retief Goosen, som gick på 66 slag under fredagsnatten. Han har sammanlagt 135 slag, sju under par. JJ Henry, USA, och José Caceres, Argentina, är ett slag efter.

TT