Nu fajtas Annika mot männen igen

Möter sex storstjärnor på två veckor

SPORTBLADET

Det var en världsnyhet i maj.

Nu är det dags igen.

Annika Sörenstam mot männen.

- Det blir tufft men jag spelar bra just nu, sa hon vid ankomsten till turneringen i Singapore.

Foto: AP
Annika Sörenstam går i närkamp med herrarna igen i två tävlingar under två veckors tid - och hon kommer till tävlingen "Tiger Skins Game" i en ruggig form. Jesper Parnevik, Retief Goosen och Phil Mickelsen får se upp.

Natten till lördag svensk tid peggar Annika Sörenstam upp för ännu en duell med några av världens bästa herrspelare, i matchspel om miljoner i Singapore.

I en så kallad Skins Game, där varje hål är värt stora pengar, utmanar hon Jesper Parnevik, Retief Goosen och asiatiske stjärnan Lam Chih Bing.

- Det kommer att bli tufft, jag spelar mot dom bästa männen i världen. Men jag är här för att ha kul, lära mig något, och ha en bra vecka, sa hon vid ankomsten till Singapore.

Damernas världsetta har inte spelat mot stjärnor från herrtouren sedan i maj, då hon skakade om PGA-touren med två fina rundor på Colonial i Texas. Turneringen blev hennes genombrott för den stora publiken och ett lyft för damernas USA-tour.

Strålande form

När det nu är dags för en ny utmaning är formen god. I helgen vann hon Minzuno Open i Japan, 24 under par över tre dagar, hela nio slag före närmaste spelare.

- Jag känner mig trygg i mitt spel just nu!

Lördagens tävling, "Tiger Skins Game", spelas på Tanah Merah Country Club i Singapore. Drygt två miljoner kronor ligger i potten, över 18 hål.

Om två veckor är det dags för en liknande duell. Då spelar Sörenstam en skinstävling utanför Los Angeles, med 8,4 miljoner kronor i prispengar. Hennes främsta utmanar då blir världsspelaren Phil Mickelson.

- Båda tävlingarna ska bli spännande. Formatet är så annorlunda, allt kan hända i skins, har Annika Sörenstam sagt.

Wie möter herrarna

Samtidigt som svenskan förbereder sig i Asien kom i natt beskedet att 14-åriga talangen Michelle Wie kan följa i hennes spår och i januari få en inbjudan till Sony Open, Hawaii, på herrarnas USA-tour.

- Det finns goda chanser att hon får en sponsorinbjudan, sa hennes far BJ Wie till AP.

I år har sex kvinnor på elitnivå spelat mot herrar, på olika tourer världen över.

Annika Sörenstam var först.

Och hon är inte färdig än.

Annika mot männen – akt två

Thomas Tynander