- Spela fler tävlingar mot männen, Annika

Goosen: Hon är en fantastisk golfspelare

SPORTBLADET

I dag landar Annika Sörenstam i Florida - med gott självförtroende och en uppmaning att spela fler dueller mot herreliten.

- Tänk om! Spela fler herrtävlingar, menar Retief Goosen, den ende av herrproffsen som lyckades besegra svenskan i "Tiger Skins" i Singapore.

Foto: ap
Jesper Parnevik ger Annika Sörenstam en grattiskram sedan hon slagit två av tre män.

I maj skakade hon herreliten på Colonial, i Texas. I helgen slutade hon tvåa i utmanartävlingen "Tiger Skins", på Tanah Merah Country Club i Singapore, i ett matchspel om sammanlagt två miljoner kronor.

I dag är Annika Sörenstam tillbaka i Florida för att inleda fokuseringen på årets tredje duell mot herrarna - en skins i USA om knappt två veckor.

- Jag hoppas hon spelar fler herrtävlingar. Hon är en fantastisk spelare, sa Retief Goosen före hennes avresa.

Besegrade Parnevik

Sydafrikanen var den ende som lyckades vinna fler hål i tävlingen i Singapore. Hemmaspelaren Lam Chih Bing slutade trea. Jesper Parnevik blev sist och var den ende som lämnade tävlingen helt utan vinstpengar.

"Spektakulär golf"

Och Parnevik var imponerad:

- Spektakulär golf av Annika, sa han.

Men Annika Sörenstam lär inte följa Goosens uppmaning och satsa på fler herrtävlingar. Före hemresan i natt konstaterade hon kort:

- Nej, det gör jag inte, jag behöver lugn och ro inför nästa års damtour. Jag var här för att lära mig och se hur dom attackerar sin golf och jag är hemskt tacksam, det här kommer att hjälpa mig i framtiden, sa Annika som fick 300 000 kronor på de fyra hål hon vann.

- Jag hoppas hon ändrar sig, sa Retief Goosen som vann den stora potten på ungefär en miljon kronor.

Men en utmaning mot herrarna återstår. I slutet av november spelar Sörenstam skins-tävlingen i Los Angeles, där hon ställs mot Mark O"Meara, Phil Mickelson och Fred Couples. Prispotten för de två dagarna är enorm - åtta miljoner kronor.

Thomas Tynander