Annika Sörenstams besvikelse i år

Efter sista tävlingen i år: Jag spelade så slarvigt att jag bara kunde skratta

SPORTBLADET

WEST PALM BEACH

Säsongen har varit hennes roligaste i karriären.

Men avslutningen på USA-touren blev en besvikelse.

- En del av mina slag var så hemska att jag skrattade åt dom, sa Annika Sörenstam i natt.

Världsettan förlorade turneringen på det sista hålet.

I fokus Annika Sörenstam lämnade årets sista tävling som en förlorare: Klart jag är besviken, men jag vill inte vara för hård mot mig själv. Tvåa är inte illa.

Före sista rundan av USA-tourens säsongsfinal i Florida värmde Annika Sörenstam upp på övningsfältet med svenske tränaren Henri Reis. Hon hade tre slags ledning före amerikanskan Meg Mallon, som slog bollar alldeles intill.

- Undrar varför Mallon inte vinner oftare, funderade Reis högt.

Fyra timmar senare lämnade Annika Sörenstam ADT Championship i West Palm Beach som en förlorare, på andra plats, besegrad av just Meg Mallon - som avslutade med fem birdies de sista nio hålen.

- Själv spelade jag så slarvigt att jag bara kunde skratta åt det. En del puttar var riktigt hemska, sa Annika Sörenstam och hade svårt att dölja sin besvikelse.

Endast fyra spelare lämnade Trump International Golf Club på röda siffror, under banans par, och Sörenstam var tvåa med minus sex - bara ett slag efter Mallon. Tävlingen avgjordes på det absolut sista hålet, där Annika skruvade utslaget till vänster, i ruffen.

Bogey på sista

- Den landade så illa att jag inte ens såg den när jag var en halvmeter ifrån. Synd att jag slog ett så dåligt utslag just på artonde...

Till slut nådde hon green och hade en putt från fyra meter för särspel - men missade. Det blev en bogey.

- Klart jag är besviken, men jag vill inte vara för hård mot mig själv. Tvåa är inte illa.

Helgens tävling var årets sista på LPGA-touren och den svenska världsettan kunde se tillbaka på sex titlar (bland annat två majors, LPGA Championship och British Open). Dessutom talas det fortfarande i USA om hennes utmaning på herrtouren, på Colonial, i maj.

- Så nu släpper jag det här snabbt, sa hon och log till slut.

I dag väntar efterlängtad fest då LPGA firar Annika Sörenstams plats i Hall of Fame med att bjuda henne och ett hundratal inbjudna vänner och släktingar på både lunch och middag. Detaljerna har planerats i månader.

- Det blir en stor dag så det finns egentligen ingenting som kan göra mig besviken - just nu!

Uppvisningsduell

På onsdag flyger Annika Sörenstam till Palm Springs för att spela en stor uppvisningsduell mot tre av de bästa herrarna på herrarnas USA-tour; Phil Mickelson, Mark O'Meara och Fred Couples. De fyra ska spela om åtta miljoner kronor, över 18 håls matchspel.

Orkar du ladda om batterierna inför nästa helg?

- Oh, ja, jag kommer att vara redo. Det är inte ofta man får spela en Skins Game med såna killar och vi spelar bara nio hål om dagen. Det ska jag klara!

Tack vare andraplatsen i ADT Championship passerade Annika Sörenstam två miljoner dollar (cirka 16 miljoner kronor) i inspelade pengar - för tredje året i rad.

Annikas otroliga 2003

Thomas Tynander