Hollywood vill ha Parnevik i komedi

Tv-bolag planerar serie med golfstjärnan: Det liknar Seinfeld

1 av 8 | Foto: CHRISTER HÖGLUND
SVERIGES SVAR PÅ SEINFELD? Jesper Parnevik har upptäckts av Hollywood och kan få sin egen tv-komedi, som ska handla om hans liv.
SPORTBLADET

JUPITER

Golfvärldens egen "Space Man" har upptäckts av Hollywood.

Jesper Parnevik kan få en egen komediserie i amerikansk tv.

- Ett produktionsbolag utvecklar nåt i stil med Seinfeld, där jag spelar mig själv som kändis, avslöjar han för Sportbladet.

I snart tio år har Jesper Parnevik varit en färgklick på den amerikanska proffstouren. Räknat i antalet spaltmeter är han ständigt i topp tillsammans med Tiger Woods, trots att han haft problem med sitt spel de senaste säsongerna. Orsaken till uppmärksamheten är att media och publik älskar den exentriske svensken, som kallas "Space Man" och bor i ett samhälle med namnet Jupiter.

Talades vid i går

Nu vill ett välkänt produktionsbolag i Hollywood göra en tv-komedi, baserad på Jesper Parneviks liv som golfkändis i Florida.

- Det var dom som tog kontakt och vi talades vid senast i dag. Jag har varit med och utvecklat lite av idéerna och tror att det skulle kunna bli rätt kul, berättar Jesper Parnevik för Sportbladet.

Produktionsbolaget arbetar nu med att presentera programförslaget för tv-jättarna CBS, ABC, HBO och sportkanalen ESPN.

- Jag tycker att det skulle vara en kul idé att göra en sitcom från en kändis sida.

Du skulle spela dig själv?

- Ja, det skulle vara lite som i "Seinfeld".

Inte en Parnevik-version av "The Osbournes", då?

- (Skratt) Nej, nej. Det ska vara en komediserie med skådespelare och skrivet manus.

Ge exempel på vad vi skulle få se!

- I många situationer kan det bli lite absurt när man är känd. Hur tror du exempelvis att snacket går om jag bara skulle ge tio dollar i dricks eller om jag får massage och - ja, man får ribba... Det skulle bli en jättegrej som var väldigt oskyldig från början, bara för att jag är känd.

Men är det här med en komediserie verkligen allvar?

- Absolut. Jag tror det kan bli bra.

Skulle tv-serien heta "Parnevik"?

- Ingen aning. Det får vi se.

Redan i vinter kan svenska filmälskare se Jesper Parnevik i den amerikanska storfilmen "Stuck on You", med Matt Damon och Jack Kinnear i huvurollerna. Parnevik spelar sig själv, i sällskap med tourkompisen Sergio Garcia, när de lirar golf i en pro-am tillsammans med filmens huvudpersoner.

Har haft premiär

- Men jag vet inte om mina repliker togs med, jag har inte sett filmen än, säger Jesper Parnevik.

"Stuck on You" hade smygpremiär i USA förra helgen.

Men en eventuell komediserie lär dröja. Produktionsbolaget uppskattar att serien kan ha premiär i amerikansk tv tidigast om två år.

Thomas Tynander