Så högt har hon inte hoppat sen Solheim Cup

SPORTBLADET

LA QUINTA

Bunkerslaget var värt dryga miljonen men frågan är om inte tio dollar från Tiger Woods skulle kännas lika bra.

Det är Annika Sörenstam värd, efter ett drömslag hon aldrig lär glömma.

Nu är hon tjejen från Bro ÄNNU STÖRRE i golftokiga USA.

Att Annika Sörenstam och Tiger Woods är goda vänner vet vi, de delar ju samma agent, Mark Steinberg, på IMG och har både tränat och spelat match tillsammans. Inför Annikas herrdebut på Colonial ringde Tiger tre gånger för att peppa henne. Nu vet jag inte om han hörde av sig i natt - men oddsen är låga. Han såg säkert Annikas makalösa chip från bunker, för seger i Skinstävlingens nionde hål, värt 1,3 miljoner kronor. Så nu är det läge att lägga in en bonusklausul i den vadslagning som världsettorna hållit hemlig.

Överenskommelsen ger fem dollar för seger, dubbelt upp för en major, men nu borde Annika begära en extra klausul i överenskommelsen; långa drömslag för seger ger tio extra dollar. Typ.

För det var ett drömslag vi såg, på det sista hålet av första dagens Skins Game. Ur den svåraste av greenbunkrarna, i svagt uppför lut intill greenkanten, lyfte Annika bollen så bra att den rullade i koppen - 35 meter längre bort. Det betydde dagens enda eagle.

Jag har inte sett Annika Sörenstam hoppa jämnfota så högt sedan avgörandet i Solheim Cup.

Lugn inför andra varvet

Om hon var nervös och vaknade för tidigt i går morse så lär hon känna ett tillfredställande lugn inför dagens andra varv.

Om inte den amerikanska golfpubliken tidigare tagit Annika till sitt hjärta så har de det nu. Mer än 25 miljoner amerikaner spelar golf och många av dem följer tv-sändningarna från helgens Skins Game, som är en tradition efter Thanksgiving. Det är lite som backhoppningen på nyårsdagen i Sverige, jänkarna pillar naveln och ser på tv-golf efter kalkonmiddagen.

Och de älskar att se den lilla blonda tjejen med hästsvans vara bäst i grabbgänget.

Skins är skräddarsytt för tv-soffan och spelarna bär mikrofoner, för att tittarna ska få höra samtalen på utslag och greener. Extra kul att nu få höra Annika och övriga inblandade efter chippen som gav henne ledningen i tävlingen. Killarna var lätt chockade. Precis som Annika själv.

Slår nästan lika långt

Men ingen ska egentligen vara förvånad. Sörenstam hade en fin eaglechans även på ett tidigare par 5-hål och hon gick ju fyra slag under par på de nio. Killarna sa till varandra att de var förvånade att hon bara var tio meter bakom dem med drivern och när de spelade in mot green på andraslagen använde Annika ofta samma klubba som grabbarna.

Fortsättning följer i dag, med ännu större pengar.

Att Skins avgjorts i ökendalen runt Palm Springs sedan 1986 är ingen tillfällighet. Här finns i dag ungefär 140 golfbanor - inom 50 kilometers radie från helgens tävlingsbana. Dessutom är minst ett dussin banor under uppbyggnad. Palm Springs är den nya amerikanska golfdrömmen. Ingen annanstans i USA finns lika många golfbanor på så liten yta.

Annika Sörenstam har inte spelat helgens tävlingsbana, Trilogy, tidigare.

Men hon har vunnit två majors, Nabisco Championship, inte långt härifrån och verkar trivas rätt bra i det nya golfparadiset.