Hon är så populär i USA att hon inte kan överväga sluta

SPORTBLADET

LA QUINTA

När Annika Sörenstam var en liten tjej på två år hittade mamma Gunilla den perfekta sagoboken:

”Duktiga Annika” av Elsa Beskow.

Långt senare blev lillflickan golfstjärna och skrev själv om golfens historieböcker.

I södra Florida finns golfens Hall of Fame. Annika Sörenstam valdes nyligen in som medlem nummer 100, yngst av alla genom alla tider. I hennes glasmonter finns en liten svensk sagobok, skriven av Elsa Beskow redan 1941. På bokomslaget syns en liten blond tjej med tofsar och titeln är‚”Duktiga Annika”.

– Jag minns när jag köpte boken och tyckte den var perfekt, berättade Gunilla när vi talades vid i natt.

På sagobokens baksida kan vi läsa att‚”Annika var en riktigt snäll och duktig flicka”.

Annika i hela världen

I dag är Annika Sörenstam själv så duktig att hon är ”Annika” med en hel golfvärld och så populär i USA att hon omöjligt kan överväga att avsluta karriären efter nästa säsong. Utmaningen på PGA-touren i maj, och helgens Skins Game utanför Palm Springs, tillsammans med sex titlar på damtouren, har gjort henne folkkär. Nu vill alla, både arrangörer, sponsorer och publik, se henne i fler tävlingar, där det erbjuds enorma pengar.

Helgens Skins Game var ännu en succé, ännu ett kapitel i sagan om Annika Sörenstams golfliv. Bunkerslaget på 35 meter i lördags lär vi som var här aldrig glömma, under omständigheterna var det ett av de läckraste golfslag jag sett och värt 1,3 miljoner kronor. Hon var nära att dra in lika mycket pengar under den andra dagens spel men hade otur med koppsnurrarna.

Får vara med nästa år

Mamma Gunilla hade i natt sällskap av maken Tom och yngsta dottern Lotta, längs repen.

De får komma tillbaka nästa år, allihop. Jag är övertygad om att Annika spelar Skins om en miljon dollar så länge hon själv vill. De närmaste åren lär hon ha en stående inbjudan från arrangörerna.

Golfsporten behöver Annika Sörenstam och hennes modiga spel mot de bästa herrspelarna. Helgens format, med matchspel om varje enskilt hål, passar henne perfekt, här kan hon attackera utan press att riskera en hel runda.

Och under den här helgen bevisade Annika på nästan varje hål att hon har det spel som krävs, både från fairway och på greenr, och hon hade goda chanser att vinna hela tävlingen.

När den här makalösa säsongen är över planerar Annika Sörenstam att ge ut sin dagbok för 20003 i bokform.

Jag kan jag inte tänka mig en mer passande titel än ”Duktiga Annika”.