Sörenstam utsedd till bäst i världen

Framröstad av journalister från 24 länder

SPORTBLADET

LONDON

Hon har vunnit allt som går att vinna.

Nu har Annika Sörenstam också utsetts till världens bästa idrottskvinna av den världsomspännande nyhetsbyrån Reuters.

Bäst i världen.

31 sportchefer och journalister från 24 länder har röstat för att ta fram världens bästa. I omröstningen fick Sörenstam 46 poäng av 93 möjliga.

''Sörenstam visade exceptionella kvaliteter på damtouren...vilken tillgång hon är till golfen'', skriver Joseph Romanos i nyzeeländska The Listener.

Sörenstam vann sex titlar under 2003, bland annat LPGA-mästerskapen och British Open. Men det var några majdagar i Texas som gjorde svenskan till världskändis. Det var då Sörenstam, som första kvinna på 58 år, spelade mot de bästa manliga proffsen på USA-touren.

''Med risk av att bli förödmjukad tog sig Sörenstam an männen och hon klarade sig igenom prövningen med äran i behåll'', skriver Roger Crutchley på Bangkok Post.

Två svenskor finns med bland de fyra bästa då Carolina Klüft slutade på fjärde plats med 16 poäng. Mellan svenskorna finns maratondamen Paula Radcliffe (33 poäng) och tennistjejen Justine Henin-Hardenne (27 poäng).

''Klüft är den bästa i hennes sport och hon är också rolig att titta på, hon är en underhållare'', skriver Juhani Heikkilä på finländska FNB.

På herrsidan segrade cyklisten Lance Armstrong, som under 2003 vann Tour de France för femte gången i följd. Armstrong fick 42 poäng. Tvåa på listan var Englands rugbyhjälte Jonny Wilkinsson (37 poäng) och trea den tyske formel 1-världsmästaren Michael Schumacher (36 poäng).

Ingen svensk man var bland de fem bästa.

TT