Normans attack mot Sörenstam

Legendaren kritiserar inhoppet på herrtouren: Skadligt för sporten...

SPORTBLADET

Golflegendaren Greg Norman sågar Annika Sörenstam och hennes spel på herrtouren.

- Det är bara ett marknadsföringsjippo. Annika har startat en trend som blivit skadlig för sporten, säger Norman.

Nu vill golflegendaren ändra i reglerna och därigenom förhindra mixade tävlingar.

Foto: AP
INTE SÅ NÄRA VÄNNER... En av herrtourens legendarer kritiserar nu Annika Sörenstams inhopp på herrtouren och beskriver hela händelsen som ett jippo.

Annika Sörenstams spel på herrtouren i samband med the Colonial Open förra året har väckt känslor och för den delen även skapat en trend.

14-årige Michelle Wie har gjort som Annika Sörenstam, likaså ska Laura Davies göra debut på herrtouren i ANZ Championship som startar på torsdag i nästa vecka.

Trenden är tydlig - allt fler damspelare vill testa konkurrensen på herrtouren.

Nu ger sig golflegendaren Greg Norman in i debatten.

- Jag tycker att det inte borde få ske. Låt kvinnor spela på sin tour och låt männen få vara i fred. Allt började med Annika Sörenstam och hennes marknadsföring av sig själv. Nu har det gått så långt att det blivit skadligt för sporten, säger Greg Norman, dubbel vinnare av British Open.

Män är bättre

Han tycker att det är redan varit tillräckligt med kvinnor som testat på herrarnas tour och resultatet anser han talar för sig själv.

- De har misslyckats varje gång och det är inte bra. Jag tror många testar herrtouren som ett marknadsföringsjippo, säger Greg Norman till AP.

Han anser att män är mycket bättre än kvinnor på golf och att det borde finnas lagar som förhindrar mixade mästerskap.

"Vi borde rösta"

- Det kommer inte att finnas något slut på kvinnor som vill spela på herrtouren. Vi borde rösta i frågan, säger Norman.

Norman är inte den enda på herrtouren som kritiserat Sörenstam och hennes spel på herrturen. Vijay Singh har även gjort det och nu får de lite medhåll av Ernie Els också.

- Det har blivit ett litet problem. Tour-ledningen måste ta tag i det. Jag är övertygad att det finns ganska många män som har synpunkter på mixade tävlingar, säger Ernie Els.

Annika, män & påhopp

Tomas Ros