Förväntningarna är enorma - Woods har skaffat skägg

SPORTBLADET

AUGUSTA

Redan vid avfarten från motorvägen syns de första biljetthajarna.

Och inne på Augusta National blommar azaleor och lavendel som aldrig förr.

Det ligger förväntan i luften.

Sist jag var i Augusta kostade dagsbiljetterna till helgens speldagar i Masters över 70 000 kronor. Blir väl minst lika dyrt i år.

Arnold Palmer gör ju sin 50:e och sista Masters.

Och Tiger Woods är inte längre oslagbar.

Ende svensk är Fredrik Jacobson, som gör debut och provspelade den legendariska golfparken redan för en vecka sedan. Lokala tidningar och Sports Illustrated rankar "Fidde" som en av de stora utmanarna, i kategorien "den nya generationen". Men även om Jacobson säkert trivs på de marmorhala greenerna tror jag han får det svårt eftersom fairways är smala som korridorer och utslag aldrig har varit hans starka sida.

Kan bli ett rekordhögt resultat

Jag tror på Padraig Harrington, Irland. Med det tipset hinner jag byta lika ofta som Jacobson byter Lindeberg-skjorta.

Det talas mest om att den tidigare förlängda banan i år äntligen ska bli så utmanande som det var tänkt från början. De två senaste åren har varit blöta av regn och då blir utmaningen inte densamma.

Med torra och hårda greener kan vi år se ett rekordhögt slutresultat. Spelarna är riktigt nervösa och talar mest om att försöka hålla nerver under kontroll.

James Bonds polare är på plats

Annars är det mesta som det brukar runt klubbhuset på Augusta, precis som väntat eftersom ingen annan golfanläggning i det här landet följer sina traditioner som just här.

Alltså är allt mer dollargrönt än någonsin; byggnader, smörgåspapper, besninpumpar, helteckningsmattor, you name it.

Det enda som bryter av från allt det gröna är all färgprakt i rabatterna; rosa azaleor och lavendel i flera hundratusentals, klippta till perfektion. Jag tror de har använt nagelsaxar där ute.

Och legenderna är på plats, förstås, alla utom Jack Nicklaus som väl förstår att Arnold Palmer i år stjäl all uppmärksamhet.

Under några minuter utanför klubbhuset gick jag 20 meter med Palmer, blev nästan överkörd av en golfbil med Tiger och hade sedan en trevlig pratstund med förre tennishjälten Vijay Amitraj, som både lirat David Cup mot Sverige och spelade cool polare till James Bond i filmen "Octopussy".

Amitraj är reporter på tv, numera.

Och Tiger har skaffat trendigt skägg.

Förväntan i luften, som sagt.

Thomas Tynander