Jacobson med i täten

Två slag efter i Charlotte

SPORTBLADET

CHARLOTTE, NORTH CAROLINA

En titel. Det var Fredrik Jacobsons målsättning inför första säsongen på herrarnas USA-tour. I tävlingen i Charlotte, North Carolina, har han nu lagt grunden till en topplacering. Svensken gick första rundan på 66 slag, vilket räcker till en delad andraplats, två slag efter ledande amerikanen Kirk Triplett.

Fredrik Jacobson är bra med efter den första rundan i Charlotte.

  - Golfbanan här är i fantastiskt skick men den är också utmanande. Jag var förvånad över att det skulle bli så låga resultat, jag trodde att kanske en eller två spelare skulle kunna gå 5-6 slag under par men det bra vädret hjälper till, sade Jacobson på presskonferensen.

  För Jacobson har inledningen på säsongen varit mycket stabil, han har bara missat en cut på tio tävlingar och har bland annat en 17:e plats i Masters samt 16:e plats i en tävling i Hilton Head Island, South Carolina. 66-ronden på torsdagen var hans lägsta resultat hittills i år.

  Ytterligare en svensk finns med högt upp, Mathias Grönberg, som också gör sin första säsong på USA-touren ligger på en delad 16:e plats efter att gått tre slag under par.

  Världstvåan Vijay Singh, som jagar sin tredje raka seger, inledde med en 68-rond och ligger delad tolva.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM