"Nu tar jag mig tid att njuta av annat"

Golfen i andra hand - då blir Annika etta igen

1 av 2 | Foto: AP
SEGERBOLLEN Annika Sörenstam vann i går Corning Classic utanför New York efter en mycket stark avslutning på sista rundan. Det var hennes tredje seger i år.
SPORTBLADET

I natt jublade Annika Sörenstam efter ännu en titel på USA-touren.

Tack vare ett nytt lugn.

- Jag tar igen sånt jag missat. Golfen kommer i andra hand, säger världsettan.

Annika Sörenstam kom till Corning Classic utanför New York i onsdags kväll och gick ut för första rundan i torsdags utan att ha spelat ett enda inspelningsvarv - trots att hon inte spelat turneringen på nio år.

Det gick bra ändå.

Efter att ha jagat amerikanska veteranen Michelle Estill i tre dagar vann svenskan i natt, med två slag på 18 under par, tack vare en mycket bra avslutning.

"Sista nio vände allt"

- Jag började inte så bra men kämpade mig in i det och kände mig ganska lugn sista nio, trots att dom egentligen är svårast, sa hon till Sportbladet efter segern.

Fem birdies sista tio hålen?

- Ja, Jag hittade rytmen, det kändes riktigt bra. Sista nio vände allt.

Nu väntar tre majors inom kort tid, juni och juli, vad känner du måste stämma under dina förberedelser för att du ska lyckas där?

- Jag slår bollen bra. Men om jag vinner eller förlorar en tävling beror nästan alltid på min puttning, så där måste jag hitta flytet.

Tredje segern i år - 51 totalt

Nattens seger i Corning var Annika Sörenstams tredje på årets USA-tour och nummer 51 totalt. Men hon har bara spelat sex tävlingar i år - för att inte bränna ut sig som förra sommaren. Världsettan har helt enkelt börjat välja bort delar av sin golfsatsning, semesterveckorna har blivit fler.

- Eftersom jag spelat så lite är jag inte precis trött, tvärtom är jag spelsugen.

- Jag har skaffat mig tid att göra annat, som att vara hemma och umgås med familj och vänner och syssla med allt sånt som jag missat tidigare.

Gör det att du känner dig lugnare även ute på golfbanan?

- Ja, absolut, det märker jag ju.

Låter nästan som du trappar ned din golf?

- Ja, eftersom jag bara spelar 15 tävlingar i år så är det ju som att golfen kommer i andra hand. Jag tar mig tid att njuta av annat.

Annikas hobbies och intressen

Thomas Tynander