Segerkyssen

Tiger gjorde det igen – äntligen

Foto: Christer Höglund
Äntligen! Tiger Woods är tillbaka som segrare i en major – något som firades med svenska hustrun Elin.
SPORTBLADET

AUGUSTA

En mästare är tillbaka – i natt vann Tiger Woods sin fjärde

Masters.

Tre år väntan på en major är över.

– Känns bra. Nu tillägnar jag den här segern till min far, sa han och torkade glädjetårar.

Och firade med en kyss från Elin.

Många har haft synpunkter. Tiger Woods lämnade sin tränare Butch Harmon, han gifte sig med Elin, han la om svingen och han gick närmare tre år utan seger i en major.

I natt var Tigern tillbaka – och han pumpade högernäven i luften.

Med drömgolf när han som bäst behövde det tog Tiger Woods tillbaka platsen som världsetta och vann sin fjärde titel i Masters. Klädd i den gröna kavajen sken han som kvällssolen över Augusta.

– Jag är oerhört lyckligt just nu, sa han.

”En speciell seger”

– Det här är en väldigt speciell seger. Jag har kämpat hårt dom senaste åren och har inte vunnit några stora mästerskap. Nu var det skönt att vara tillbaka och få chansen att avgöra sista nio på en söndag. Det var spännande.

Tiger Woods gick sista varvet med Chris DiMarco, som var tvåa. Det blev en duell över 18 hål – med drömgolf av båda. När Woods avslutade med dramatiska bogeys på de sista två hålen var DiMarco ikapp och Masters fick avgöras i särspel.

Tigern gjorde pinan kort för DiMarco. Efter ett underbart inspel på 18:e green sänkte Mästaren en putt från tre meter för seger.

– Jag är stolt över att nu ha vunnit fyra Masters innan 30 års ålder. Det har ingen annan lyckats med och det är coolt att vara först med något ingen annan lyckats med.

Tillägnat sin pappa

Efteråt skänkte Tiger en tanke åt sin sjuke far, som fanns i Augusta men inte orkade närvara på golfbanan. Han lider av cancer och såg avgörandet på tv.

– Tidigare i dag sa jag till min mamma (Kutilda) att jag skulle tillägna pappa segern, om jag vann. Pappa har kämpat med sin hälsa hela året och han har inte orkat vara med här ute på hela veckan. Men han kämpar verkligen, han kämpar hårt, och han är så envis att han ska ta sig igenom det här.

– Den här segern var för honom och det känns det bra. Pappa ska få en stor kram när vi träffas.

Även svenska frun Elin fick stora kramar. När sista putten rullat in kramade hon om de övriga i Tigers sällskap och gav honom en stor kyss när de träffades utanför green.

Tiger Woods har nu vunnit nio majors och är halvvägs till de 18 som Jack Nicklaus vann.

– Men det är inget jag tänker på, sa han efteråt.

Rasande Björn

Danske Thomas Björn var närmast Woods och DiMarco inför sista rundan – men rasade samman fullständigt. Efter nio(!) tappade slag på sista varvet slutade han på 25:e plats.

Björn pumpade inga nävar i luften. I alla fall inte av glädje.

Thomas Tynander