Rekordledning för Sörenstam

Motståndarna om 64-rundan: Hon kan göra om det

SPORTBLADET

LOS ANGELES

Svackan blev kortvarig.

Nu är Annika Sörenstam tillbaka i topp.

I Stockbridge i Georgia i natt gick hon loss i ren utklassningsstil.

Foto: JOHN BAZEMORE/AP
Överlägsen Efter en utklassningsrunda på 64 slag leder Annika Sörenstam i Stockbridge, Georgia med sex slag. En så stor ledning har hon inte haft på fyra år.

Hon gick runt på 64 slag, åtta under par.

Med två rundor kvar att spela leder den suveräna svenskan med sex slag.

Om hon efteråt tänkte på förra veckans bakslag eller inte ville förstöra spänningen är oklart. Men på presskonferensen sa hon i varje fall:

– Det är bara två dagar. Vi har två kvar. Det kan lätt svänga åt andra hållet.

Frågan är om någon verkligen tror på det.

Inga hot

Laura Davies som ledde efter den inledande rundan är så gott som borta efter att ha gått runt på 76 slag. Christie Kerr, som vann i Kingsmill i förra veckan är bara ett slag bättre än Davies – tio efter Sörenstam.

Det största ”hotet” kommer i nuläget från Heather Bowie. Hon gick i natt runt banan Eagles Landing Country Club på 69 slag och är sammanlagt sex slag efter Sörenstam.

Inte ens hon tror på segerchans.

– Sex slag är mycket att ta igen. När man ligger så långt efter kan man inte göra något åt det. I morgon kan Annika mycket väl gå ut och klara 64 igen.

Det ligger något i det. Sörenstams ledning är hennes största efter 36 hål sedan en tävling i Arizona 2001. Då hade hon åtta slag till godo och vann till slut med två slag före Se Ri Pak.

Överlägsen

I natt var ingen i närheten av Sörenstam. Hon var överlägsen i utslagen på den torra banan, inspelen stämde och puttarna gick i. Än har hon inte noterats för en bogey.

Sörenstams storspel kom samma dag som hennes motsvarighet på herrsidan, Tiger Woods, missade cutten.

Sörenstam har inte bommat en kvalgräns på 48 tävlingar.

Magnus Sundholm