Gustafson i topp på USA-touren

Sörenstam skuggar, tre slag efter

SPORTBLADET

Sophie Gustafson svarade för årets bästa rond under öppningsdagen av USA-tourtävlingen i golf i Corning, New York.

Det förde henne upp i delad ledning av tävlingen, med 66 slag.

Men bakom finns bland annat Annika Sörenstam med och lurar.

– Jag har vunnit fyra gånger på LPGA-touren och elva gånger i Europa så jag har varit i det här läget förut, sade en optimistisk Gustafson.

Foto: AP
Leder.

Hennes senaste seger är så långt tillbaka som 2003 och hennes start på 2005 har som bäst gett henne en 15:e-plats på åtta spelade tävlingar.

– Jag spelade bra idag. Jag har sett fram emot den här tävlingen. Även om banan är kort så gäller det att spela aggressivt. Jag slog bra utslag och behövde inte slå långt på mina andraslag, sade hon.

Gustafson leder tillsammans med Sherri Turner och har sex spelare tre slag bakom. Bland dem Annika Sörenstam. Den svenska giganten vann sin senaste tävling, för två veckor sedan, med tio slag och har åtta segrar på de elva senaste tävlingarna. Hennes inledningsdag var upp och ned.

– I mitten av ronden gick det väldigt bra. Men jag startade inte så bra och avslutade inte så bra, så jag har lite att jobba på. Annars tyckte jag att jag hade bra träff på bollen. Det var lite för mycket upp och ned, men jag är glad över mittensekvensen av ronden, sade Sörenstam.

TT