Neumann tappade på sista rundan

SPORTBLADET

Liselotte Neumann tappade sin ledning och klarade inte att säkra segern i golfens Tournament of Champions på söndagen. Vinnare blev i stället amerikanskan Christina Kim.

Liselotte Neumann ledde inför den fjärde och sista rundan i Tournament of Champions i USA. Men på den sista rundan på söndagen gick amerikanskan Christina Kim och australiskan Rachel Hetherington om henne, och Neumann fick finna sig i att bli trea.

Prissumman på 850000 dollar, nästan sju miljoner kronor hamnade hos Kim, som gjorde en 67-runda och slutade på sammanlagt 273 slag.

Neumann började den sista rundan bra och gjorde bland annat en eagle på fjärde hålet. Men bogey på sjätte och sjuttonde, och en dubbel-bogey på trettonde, gjorde att hon tappade och slutade på sammanlagt 276 slag.

Sophie Gustafson gjorde däremot en bra sista runda och höjde sig från 15:e plats till att sluta sexa. Hon gick runt på 66 slag, sammanlagt 279.

Även Carin Koch förbättrade sin placering från lördagen, då hon var elva, och slutade som delad sjua med sina 280 slag.

Tournament of Champions är en tävling för alla golfare som vunnit på USA-touren sedan 2002.

Lotta Neumann kunde delta tack vare sin seger i Asahi Ryokuken International Championship förra året. Hon har däremot inte lyckats vinna på USA-touren i år.

Sportbladet - TT