Annika Sörenstam trea efter dispyter

Två dubbelbogeys förstörde dagen

SPORTBLADET

Annika Sörenstam lade sig på tredje plats efter den första dagens spel av USA-tourfinalen i golf i Florida.

Men efteråt talades det inte om svenskans kyla – utan om de heta känslorna mellan henne och amerikanska stjärnskottet Paula Creamer.

På det 18:e hålet uppstod en intensiv diskussion mellan ettan och tvåan på USA-tourens penninglista. Den heta diskussionen var så lång att det det var knappt att spelarna kunde avsluta ronden före mörkret sänkte sig över banan, skriver Svenska golfförbundet på sin hemsida.

Diskussionen uppstod sedan Sörenstams boll hamnat i ett vattenhinder. Creamer hävdade att bollen varit ovanför vattenhindret under hela luftfärden, vilket hade inneburit att svenskan skulle ha varit tvungen att slå om slaget från utslagsplatsen. Sörenstam hävdade att bollen skruvat sig in i vattenhindret – och att hon därmed skulle få droppa bollen nästan 200 meter längre fram.

– Vi försökte att avgöra var bollen gick i, sade Sörenstam enligt AFP.

– Det var hennes ord mot mitt, konstaterade Creamer.

Domaren gav dock Sörenstam rätt. Sörenstam fick droppa längre fram men gjorde ändå en dubbelbogey på hålet.

Även på det 16:e hålet hamnade Sörenstam och Creamer i en dispyt. Sörenstam ville laga ett nedslagsmärke på greenen, i puttlinjen, men Creamer sade nej och hävdade att det inte var ett nedslagsmärke utan ett spikmärke efter en sko, ett märke som inte får lagas.

När Sörenstams caddie tillkallade domaren gav Creamer med sig. Sörenstam missade sedan parputten från två meter.

När ronden var över parkerade Sörenstam på tredje plats, på 69 slag, ett resultat hon delade med Liselotte Neumann. Han Hee-won, Sydkorea, leder på 67 slag, ett bättre än 19-åriga Creamer.

TT