Sörenstam i het dispyt med Creamer

– och upp i ensam ledning

SPORTBLADET

Annika Sörenstam leder efter andra dagens spel av USA-tourfinalen i golf i Florida.

Foto: BILDBYRÅN
i ledning Annika Sörenstam toppar USA-tourfinalen i Florida.

Sörenstam följde upp inledningsrundans 69:a med att gå runt på 70 slag - ändå avancerade hon från delad trea till ensam ledning.

På 139 slag är hon två före sykoreanskan Han Hee-won som i sin tur har ett slag upp på duoan Christie Kerr och Michele Redman.

Lotta Neuman ligger delad femma på 142 slag (69-74).

Efter den första rundan i torsdags handlade det mindre om Sörenstams ledning, desto mer om de heta känslorna mellan henne och amerikanska stjärnskottet Paula Creamer.

På det 18:e hålet uppstod en intensiv diskussion mellan ettan och tvåan på USA-tourens penninglista. Den heta diskussionen var så lång att spelarna knappat hann avsluta ronden innan mörkret sänkte sig över banan, skriver golf.se.

Diskussionen uppstod sedan Sörenstams boll hamnat i ett vattenhinder. Creamer hävdade att bollen varit ovanför vattenhindret under hela luftfärden, vilket hade inneburit att svenskan skulle ha varit tvungen att slå om slaget från utslagsplatsen. Sörenstam hävdade att bollen skruvat sig in i vattenhindret - och att hon därmed skulle få droppa bollen nästan 200 meter längre fram.

- Vi försökte att avgöra var bollen gick i, sade Sörenstam enligt AFP.

- Det var hennes ord mot mitt, konstaterade Creamer.

Domaren gav dock Sörenstam rätt. Sörenstam fick droppa längre fram men gjorde ändå en dubbelbogey på hålet.

Även på det 16:e hålet hamnade Sörenstam och Creamer i en dispyt. Sörenstam ville laga ett nedslagsmärke på greenen, i puttlinjen, men Creamer sade nej och hävdade att det inte var ett nedslagsmärke utan ett spikmärke efter en sko, ett märke som inte får lagas.

När Sörenstams caddie tillkallade domaren gav Creamer med sig. Sörenstam missade sedan parputten från två meter.

När ronden var över parkerade Sörenstam på tredje plats, på 69 slag, ett resultat hon delade med Liselotte Neumann. Han Hee-won, Sydkorea, leder på 67 slag, ett bättre än 19-åriga Creamer.

TT