”Mike är en supergo kille”

Sörenstam i exklusiv intervju om sin nya kärlek

SPORTBLADET

Världens främsta golftjej laddar för helgens utmaning mot Tiger Woods.

Vid sin sida har Annika Sörenstam nya pojkvännen Mike McGee, 34.

– Vi spenderar så mycket tid tillsammans som vi bara kan, berättar världsettan exklusivt för Sportbladet.

Foto: GETTY IMAGES
TOUR I KÄRLEK Annika Sörenstam har hittat en ny kärlek – och hon hittade honom på LPGA-touren. Mike McGee är golfagent och spenderar mycket tid på touren.

På lördag och söndag är det dags igen, då spelar Annika Sörenstam årets Skins Game i La Quinta, utanför Los Angeles. En av tre motståndare i jakten på en miljon dollar är Tiger Woods. De andra två är Fred Couples och Fred Funk.

Världsettans form är bästa tänkbara. Hon avslutade i helgen sitt näst bästa år någonsin på USA-touren, med segrar i tio av de tjugo turneringar hon spelade.

En av förklaringarna är nya kärleken, 34-årige Mike McGee, som tidigare jobbat på damernas USA-tour.

För Sportbladet ger Annika Sörenstam sin första intervju om nya pojkvännen:

– Du måste skriva att Mike är en supergo kille. Han är jättetrevlig och väldigt omtänksam, säger hon och skrattar.

Ett år av tårar

Bakom sig har Annika Sörenstam mer än ett år av tårar och förtvivlan, sedan äktenskapet med David Esch kraschat. De hade varit ett par i mer än tio år, men den 4 februari lämnade Annika in en ansökan om skilsmässa i hemstaden Orlando. David Esch flyttade ut och efter en trasslig ekonomisk uppgörelse vann skilsmässan laga kraft den 22 augusti.

I sin första intervju efter separationen berättade Annika för Sportbladet i Mexiko, i april:

– Klart att det är jättejobbigt, men jag tar en dag i taget, sa hon.

Då väntade säsongspremiären, som hon sedan vann.

I söndags spelades säsongsavslutningen, som hon också vann.

Vid sin sida under senare delen av sommaren har hon haft Mike McGee, som visat sig öppet med Annika sedan Solheim Cup i början av september. Annika ville då inte tala med Sportbladet om förhållandet, eftersom det var för tidigt, men väljer nu att berätta sin lycka:

Du ser ut att vara lyckligare än någonsin?

– Jo, men Mike är ju så omtänksam och ser ju verkligen till mitt bästa och eftersom han jobbat på touren så vet han ju verkligen vad jag håller på med och så. Det är ju jätteviktigt för mig. Det är ju det som...ja, det som jag trodde jag hade förut.

Vann ändå

Förre maken David Esch reste med Annika i många år, men saknades plötsligt på resorna under hela förra säsongen, 2004. Ensam och med ett äktenskap som i hemlighet var på väg att spricka vann världsettan ändå tio turneringar.

I dag har hon fått tillbaka den trygghet hon saknade.

– När man håller på som jag så behöver man ju stöd. Jag lever ju i en väldigt speciell värld där alla tävlar mot varandra och då...att ha stöd inifrån är ju jätteviktigt. Okej, jag har ju föräldrar och vänner och så, men när man hittar det inre stödet är det ju jättevikigt och det känner jag att jag får av Mike.

Mike McGee är son till Jerry McGee, som spelade 26 år på PGA-touren och Championstour, och vann fyra PGA-turneringar i slutet på 1970-talet. Mike föddes in i golfvärlden, växte upp i Ohio, och arbetar i dag som agent på International Golfpartners, IGP, där svenske golfstjärnan Mathias Grönberg är en av hans klienter.

– IGP är ju en konkurrent till IMG, som jag anlitar, så det är ju lite lustigt. Men jag och Mike har ju mycket gemensamt med golfen och det gör ju att jag förstår även hans yrke.

Mår mycket bättre

Berätta hur du lärde känna honom.

– Mike har ju växt upp på golftourerna och vi har känt varandra i många år. Där är säkert sex, sju år sen vi träffades första gången.

– Sen har jag väl sett honom då och då, och träffat honom på en fest här och där. Men det var inte förrän i vintras som vi tog riktigt kontakt. Sen dess har vi bara byggt på vår vänskap och ja, så har det blivit som det blivit.

Du mår mycket bättre nu än för ett år sen?

– Jo, det gör jag verkligen.

Vad har du för relation till David i dag, det har ju strulat lite där?

– Vi pratar då och då och har fortfarande kontakt.

– Det känns skönt att skilsmässan blev klar i augusti, det var viktigt för att kunna gå vidare.

Nu blir förhållandet med Mike offentligt. Vad tycker du om det?

– Det var väl en tidsfråga, men det gäller ju för mig att...ja, jag jobbar ju fortfarande på att komma över mitt äktenskap, och det är ju inget man gör bara på några månader. Jag håller ju fortfarande på att kämpa med det. Men med Mike går det ju lite snabbare, så att jag kan gå vidare.

Du ville inte prata om det här tidigare?

– Nej, jag har ju inte känt mig riktigt redo. Det är ju kul och sådär, men det är ju ingenting jag vill skrika ut till hela världen.

Jul med mamma

Ska du fira jul och vintersemester med Mike?

– Nej, det ska jag faktiskt inte. Jag tycker det fortfarande det är lite för tidigt för det, jag ska fira jul med min mamma...

Säger Annika och skrattar.

– Men vi spenderar ju så mycket tid tillsammans som vi bara kan. Fast jag reser ju så mycket och han jobbar

mycket, så vi får passa på när vi har tid.

I dag flyger Annika till Kalifornien, för mötet med Tiger Woods.

Men i måndags kväll fick hon en helkväll med sin Mike, då förre ärkerivalen Karrie Webb firade sin plats i Hall of Fame med en fest i Donald Trumps lyxvilla, Mar-a-Lago i Palm Beach.

Det dansades nästan hela kvällen.

Fakta: