Stenson i ledning i Abu Dhabi

Foto: GETTY IMAGES
Henrik Stenson.
SPORTBLADET

Trots ryggproblem och magsjuka leder Henrik Stenson europatourtävlingen i Abu Dhabi.

Idag kan svensken vinna drygt 2.5 miljoner kronor.

- Jag kanske borde spela magsjuk oftare, skämtar Stenson.

Det var en imponerande uppvisning av Stenson under tredje varvet. Han inledde med fem raka birdies och följde upp med två eagles på sista nio. Hans spelpartner för dagen, världstvåan Vijay Singh, blev snudd på utspelad trots att han hade 69 slag.

- När jag träffar bollen bra så är jag bra, förklarar Stenson.

Hans 62:a innebar nytt banrekord men det kunde som vanligt i golf ha varit ännu bättre. Sista nio hade Stenson flera puttar som missade hårfint.

- Jag är bara glad att kunna vara med däruppe så här tidigt på säsongen. Efter vinteruppehållet är det lurigt att veta hur man står, förklarar Stenson.

Ryggsträckning och magont

Stenson har alltid varit en bra ballstriker och igår träffade han alla 18 greenerna. De senaste åren har det varit spelet runt och på greenerna som svikit. De dagarna puttningen stämmer har han potential att vinna var som helst.

Förutsättningarna inför veckans tävling var annars allt annat än bra. Han sträckte ryggen förra helgen och blev magsjuk just inför tävlingen. Han var matt och åt tabletter.

- Jag mådde inte alls bra de första två varven, berättar Stenson.

Men ändå har han segerläge inför dagens avslutning. Om han vinner tar han ännu ett kliv upp på den europeiska Ryder Cup-rankingen och skulle i princip vara klar.

Dessutom är han redan klar för en av golfens mest mytomspunna och prestigefyllda tävlingar, Masters på Augusta, i början av april.

Det mesta går uppåt för Stenson just nu.

Också Jesper Parnevik sköt en 62:a i Bob Hope Classic på PGA-touren i Palm Springs. Han avancerade 39 placeringar till en delad 6:e plats. Sju slag efter ledande amerikanen Chad Campbell.

Fakta: Henrik Stenson

Martin Strömberg