Parnevik tvåa efter stark avslutning

”Fantastiskt att jag faktiskt hade chans att vinna”

SPORTBLADET

Jesper Parnevik följde upp sitt banrekord med en 67-rond och slutade på delad andra plats i USA-tourtävlingen i Palm Desert, Kalifornien.

Ett resultat han inte vågade drömma om efter de första ronderna i femdagarstävlingen.

– När det var tre hål kvar på tredje rundan undrade jag var jag skulle tillbringa söndagen, sade Parnevik efter sin starka helg.

– Fantastiskt att jag faktiskt hade chans att vinna.

Med 338 slag totalt, 22 under par, delade den 39-årige svensken andraplatsen med Scott Verplank. Amerikanen Chad Campbell ledde med hela sju slag inför sista ronden och vann till slut med tre.

– Jag satsade på att gå 25 under par, men det ville sig inte, sade Parnevik.

Hans fina helg, med 62 och 67 slag, förde honom dock som en raket genom resultatlistan.

– Det kändes som om jag treputtade på vartenda hål de första dagarna. Men jag avslutade med tre birdies i fredags och när jag missade en kort birdieputt tidigt på fjärde ronden tänkte jag att ”jaha, nu är vi där igen”. Men sedan gjorde jag tio under par.

Lördagsrondens banrekord på 62 slag bäddade för topplaceringen.

Parnevik vann tävlingen i Palm Desert 2000 och årets andraplats är hans bästa resultat på PGA-touren sedan oktober 2004.

Alla de fyra svenskarna fick fullfölja tävlingen. Richard S Johnson blev delad 24:a på 347 slag, medan Carl Pettersson och Daniel Chopra kom på delad 35:e plats med 349 slag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM