Sörenstam vann direkt

Två svenskor i topp – Alfredsson tvåa

SPORTBLADET

Stockholm (TT)

Första individuella tävlingen för året – och seger direkt.

Annika Sörenstam försvarade titeln i Mexico City.

Damgolfens världsetta gjorde ingen besviken på Bosque Real Country Club. Medan Paula Creamer och Mi Hyun Kim – spelarna hon delade ledningen med inför de sista 18 hålen – inte pallade för trycket var Sörenstam stadig.

Hon gick runt på 70 slag och totalt på 208 (tävlingen spelade över 54 hål).

Om Sörenstams seger lite vanvördigt kan beskrivas som vardagsmat på den amerikanska proffstouren var Helen Alfredssons delade andraplats en efterlängad topplats.

Alfredsson passade på att slå 67 slag sista rundan och avancerade från nionde plats. Hon delade andraplatsen med Seon Hwa Lee på totalt 209 slag.

Dagarna i Mexico City var Alfredssons främsta på touren sedan hon vann på Lincoln Hills Club i oktober 2003.

För Sörenstam var det 67:e segern på touren och ett av målen innan hon avslutar sin karriär är att passera Kathy Whitworths 88 segrar.

Trivs på banan

Inför tävlingen i Mexiko sade hon:

– Jag började säsongen här i Mexiko i fjol och det gick bra. Jag trivs utmärkt på den här banan och hoppas på samma utdelning i år. Det har varit skönt med en lång ledighet, men de senaste veckorna har jag jobbat riktigt hårt med mitt spel. Det känns bra just nu och jag tror att jag har förbättrat mig.

– Fjolårssäsongen var jättebra och jag ler när jag tänker tillbaka på 2005. Men naturligtvis kan det bli bättre och jag hoppas kunna slå några rekord även i år.

TT