Hatten av för Superannika

67:e toursegern i natt: ”Jag vann för att jag ville”

Annika Sörenstam fortsätter att dominera -i natt vann hon sin första turnering för året när hon spelade hem USA-tourtävlingen i Mexiko City.
SPORTBLADET

Världsettan Annika Sörenstam vann årsdebuten på USA-touren.

För tredje året i rad.

Och på frågan varför, blev svaret till Sportbladet:

- För att jag ville!

Damgolfens suveräna etta vann i natt sin första turnering för året, MasterCard Classic, i Mexico City. Annika Sörenstam hade råd att missa en putt på sista hålet, men vann ändå på åtta slag under par, ett före bland andra Helen Alfredsson. Nu har Sörenstam smått ofattbara 67 segrar på USA-touren.

- Känns ju jättebra. Målet är ju att vinna så många som möjligt, förklarade hon för Sportbladet i natt.

Efter elva spelade hål var Annika Sörenstam fortfarande utmanad av en handfull andra spelare. Då svarade hon för ett ryck på tre birdies, på fyra hål, och gick sedan aldrig att nå högst upp på ledartavlan.

- Jag spelade ju jättebra sista sju och skaffade mig bra chanser. Greenerna var lite mjukare i dag än i går, så nu gick det att spela aggressivare med järnklubborna, förklarade hon.

Alfredsson jagade

Inför sista hålet visste Sörenstam att en av de närmast jagande var Helen Alfredsson, som redan satt i klubbhuset och hoppades på ett särspel.

Men en bogey för världsettan räckte för att försvara förra årets seger i samma turnering.

- Jag hade ju god marginal, så det var aldrig någon fara.

Varför vann du?

- För att jag ville. Det hade nog mycket med vilja att göra, tror jag. Jag är utvilad och har bra koll på det mesta, just nu. Jag spelar bra golf.

Du är kylig och följer spelplanen, utan att förivra dig och frestas att satsa offensivt vid fel tillfällen?

- Ja, jag är ju en väldigt strategisk spelare. Första nio gäller det att skaffa sig en bra position och sen sista nio gäller det ofta att att vara aggressiv. Det var jag idag.

Hur firar du segern?

- Om en timme går mitt plan till Los Angeles. Så det får väl bli lite champagne på planet. Jag har en kompis och syrran (Lotta) med, så dom kan jag skåla med, säger segrarinan Sörenstam.

Annika Sörenstams mål är att vinna samtliga fyra majors, de största turneringarna, för en Grand Slam. Den allra första är Nabisco Championship och spelas i Palm Springs första helgen i april - och nattens seger var ett bra delmål på vägen dit.

Du har fått den perfekta uppladdningen inför Nabisco?

- Ja, det har jag verkligen. Jag kunde inte få en bättre start på säsongen när det gäller spelet.

Tre vunna årsdebuter

Segern i Mexiko innebär att Annika Sörenstam nu vunnit årsdebuten i sina tre senaste försök.

Förstapriset hon tog emot inför ett mexikansk mariachiband på 18:e green var 1,5 miljoner kronor. För den fina andraplatsen fick Helen Alfredsson lite drygt hälften, plus en kick bra självförtroende inför Nabisco.

Thomas Tynander