”Det har varit en tuff vecka – jag är verkligen besviken”

Sörenstam sexa – långt från toppstriden

SPORTBLADET

När Annika Sörenstam spelade bort sina segerchanser var det upplagt för den nya generationen att vinna Nabisco Championship.

Men när Michelle Wie puttade bort sig, Natalie Gulbis inte räckte till och Lorena Ochoas nerver darrade så överraskade förra världsettan Karrie Webb med att vinna – efter ett dramatiskt särspel.

Sörenstam slutade på sjätte plats, sammanlagt två slag under par, men var trots placeringen aldrig riktigt med i toppstriden.

– Det har varit en tuff vecka och jag är verkligen besviken. Det är ju det här jag lever för, sade Sörenstam.

Inte mycket har stämt under veckan.

Inspelen har varit för korta, de rimliga birdiechanserna inte så många och puttningen har stundtals varit svag.

– Hade jag inte varit med i så många år som jag har så hade jag säkert slutat på tio slag över par. Men ibland är inte erfarenheten nog. Ibland går det inte min väg, och då är jag tvungen att försöka göra det bästa av det ändå, sade Annika Sörenstam.

– Men spelet börjar komma. Mentalt har jag känt mig stark, men på en sådan här bana så har det inte räckt. Jag hade gärna spelat två rundor till. De sista nio i går och hela dagens rond var ju bra. Synd att det inte finns fler hål att spela.

Helen Alfredsson slutade delad åtta med ett slag under par och Carin Koch kom på 24:e plats, fem slag över par.

För den nyblivna Solheim Cup-kaptenen Alfredsson var det den bästa placeringen i en majortävling sedan 1998.

Ännu roligare var det för Karrie Webb, som runt millennieskiftet var Sörenstams absolut främsta utmanare, men som haft ett par tunga år.

Söndagens 65-rond avslutades med ett fantastiskt inspel på det 18:e hålet som gick rätt i koppen. Därmed tvingade den 31-åriga australiskan fram särspel mot Lorena Ochoa – ett särspel hon vann redan på det första hålet.

Michelle Wie, som ännu inte fyllt 17 år, delade tredjeplatsen med Natalie Gulbis.

Trots en medioker vecka så slutade Annika Sörenstam alltså på sjätte plats, vilket de allra flesta spelare skulle vara väldigt nöjda med.

– Jag är förvånad. Det fanns en massa bra slag jag kunde slagit på banan, men det gjorde jag inte. Men att ändå komma så högt upp i resultatlistan visar hur tuff den här banan är, sade hon som trots den brutna drömmen om grand slam kommer att hitta nya mål.

– Jag kommer inte att ge upp. Jag kommer fortsätta att sikta på segrar i majortävlingarna, det är ju tre kvar i år. Det är ju så jag håller mig motiverad att fortsätta.

Nästa chans är LPGA-mästerskapen i Maryland i juni.

Sportbladet.se, TT