Tigern plågas av paparazzis

”Jag förstår inte varför, men skvaller säljer tyvärr”

Foto: AP
SPORTBLADET

Tiger Woods är favorit att vinna sin femte titel i Masters.

Men han lider av sin fars svåra sjukdom.

Och berättar för tv-kanalen NBC som hur han plågas av paparazzi-fotografer:

­ Jag förstår inte varför, men skvaller säljer tyvärr, sa världsettan till ”the Today Show”.

Tiger Woods, 30, vann i fjol och tros vinna även i år, speciellt med tanke på att Augusta National har förlängts ytterligare och världsettan är en av få som kan hantera fairways på rätt sätt.

Mycket av förhandssnacket har handlat om Tigers oro för sin cancersjuke far, Earl, som för första gången i Tigers karriär inte finns i Augusta, utan istället vårdas i hemmet i södra Kalifornien.

­ Alla som har familjemedlemmar som levt så länge måste gå igenom sånt här. Tyvärr är det vår tur nu, berättade Tiger på sin presskonferens inför turneringen.

­ Men det är som det är, och jag har kämpat med situationen i flera år, så det är inget nytt.

Det var länge osäkert om Tiger Woods skulle komma till Augusta – men när han nu är på plats ska det inte påverka golfen, säger han.

­ När man är där ute spelar man och jag känner att jag är tillräckligt fokuserad för att kontrollera mina slag. Det är väl mest när man kommer av banan som man börjar fundera.

Paparazzis invaderade bröllop

Under presskonferensen fick Tiger även frågor om ­ en ny träningskompis.

- Det är jäkligt kul att ta min nya lilla polare ut på joggingrundor, sa Tiger.

Han talade om bordercollien "Taz", som var en 30-årspresent från svenska hustrun Elin, i december.

- Men han springer snabbare än mig, så jag har fått öka takten och gör bättre tider nu än tidigare.

Om livet med Elin berättade han för programledaren Melissa Stark, som i tv-kanalen NBC gjorde en stor Masters-intervju med världsettan. De talade bland annat om paparazzi-fotograferna som invaderade bröllopet på Bahamas.

­ Ja, dom gjorde väl det, sa Tiger till NBC. Det är synd att världen har utvecklats så, att dom inte kan förstå och respektera folks privatliv, speciellt vid en så intim stund som ett bröllop, som bara är för närmaste familj och vänner.

­ Jag förstår det inte, men skvaller säljer tyvärr.

Tjänar 600 miljoner kronor

Tiger Woods förklarade också i ”the Today Show” att han tidigt i sitt förhållande med Elin talade om just livet i rampljuset, eftersom paparazzis är ett ständigt problem:

­ Det är ju en sån sak hon blivit tvungen att anpassa sig till, det är inget hon sökt. Redan 2002, när vi blev ett par på allvar, så pratade vi om det och jag sa ”jag är ledsen att det måste vara så här, men det ingår nog med tanke på jobbet som jag har”.

Tiger Woods uppskattas tjäna 600 miljoner kronor om året, enligt branschtidningen Forbes. En av de största sponsorerna är Nike, där Tiger nyligen hade ett magiskt ögonblick. Golfstjärnan spelade in en reklamfilm för tv och ombads försöka slå ett konstslag ­ från mer än 50 meters håll.

­ Kamerakillen lämnade kameran och sa till mig att sikta på linsen. Och, ja, det gjorde jag ju, berättar Tiger för NBC.

Golfbollen träffade klockrent!

­ Jag hoppas en försäkring täcker skadan, ha ha.

Masters, som är årets första major, spelas torsdag till söndag och sänds i svenska Viasat Sport 1. Svenska deltagare är debutanterna Henrik Stenson och Carl Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM