Vem vinner kampen om den gröna kavajen?

Sportbladet.se listar de största segerkandidaterna i Masters

SPORTBLADET

Idag börjar US Masters på Augusta national. Kampen om den gröna kavajen är en av de mest prestigefyllda i golfvärlden och två svenska rookies är mitt i getingboet.

Här listar sportbladet.se de största segerkandidaterna i Masters och bedömer svenskarnas chanser:

Tiger Woods, USA

Regerande mästaren som stortrivs på Augusta. Kan få problem att hålla fokus på golfen eftersom hans far kämpar mot cancer på ett sjukhus i Los Angeles.

Ändå klar favorit. Vann ifjol efter särspel mot Chris DiMarco.

Phil Mickelson, USA

Sprang iväg med förra veckans tourtävling, BellSouth Classic, på fenomenala 28 under par. Har alla slag i bagen och uppenbar toppform. Vann för två år

sedan och blev tia ifjol. Kan vinna igen.

Chris Di Marco, USA

Har inte varit sämre än 12:a på Augusta de senaste fyra åren och trivs

mycket bra på de supersvåra greenerna. Förlorade knappt ifjol och vill ha

revansch i år.

Retief Goosen, Sydafrika

Kom tvåa i Players Championship för två veckor sedan och var med i toppen också förra veckan. Jämn och säker och har två majorssegrar i bagen.

Darren Clarke, Nordirland

Laddade med att åka och fiska och kom inte till Augusta förrän i tisdags. Har en avslappnad attityd och när det stämmer för Clarke då är han farlig. Spelar under samma premisser som Tiger då hans fru kämppat mot bröstcancer i flera år.

David Howell, England

Kan fluka allt på greenerna dom dagar som det stämmer till. Har ett hyfsat grundspel och spelar gärna med draw.

José-Maria Olazabal, Spanien

Har varit med i täten de senaste veckorna och har två segrar på Augusta. Han kan varenda green och har fortfarande världens bästa känsla runt green.

Svenskarna

Henrik Stenson

Har visat att han kan scora även när spelet inte stämmer fullt ut. Banan borde passa Stenson med många drawhål och flera par 5-hål som han når på två. Frågetecken för puttningen som då och då kan svika Stenson ganska rejält.

Carl Pettersson

Kommer att spela bra från tee även om han inte har den där enorma längden som många andra spelare har. Missar ingenting under en meter men kan få problem med de längre puttarna med sin bröstputter.

Martin Strömberg