Tung start i US Masters för Stenson

Men Carl Pettersson på par efter första rundan

Foto: AP
SPORTBLADET

Stockholm (TT)

Henrik Stenson fick en tung start i årets första major, USMasters. Ett ras på de sista nio hålen gjorde att han gick fem över par i sin debutrond på klassiska Augusta National i Georgia. Bättre gick det för den andre svensken, Carl Pettersson, som gick på par, 72.

Efter de nio första hålen låg Henrik Stenson på par på den svårspelade banan. Men sedan började motigheterna för den långtslående svensken. Stenson gjorde bogeys på hål 10, 14 och 17 – och dubbelbogeys på både hål 11 och 18. Liten tröst i bedrövelsen var birdies på hål 13 och 15, båda par fem-hål.

Med 77 slag och fem över par var han långt från de främsta.

Woods på par

Carl Pettersson hade en mycket jämnare rond med en påtaglig topp. Efter bogeys på första och 14:e hålet slog han till med en eagle på hål 15, ett par fem-hål. Det räddade par för dagen och viss tätkontakt. Han delade placering med spelare som Phil Mickelson och Ernie Els.

Vijay Singh gick i samma boll som Stenson och vet hur man ska spela på Augusta för att vinna. Han gick runt på hela tio slag bättre än Stenson och gick till en tidig ledning med sina 67 slag.

Tiger Woods gjorde par, 72, på första rundan.

Den sydafrikanska golflegenden Gary Player var en av få som inledde med birdie på allra första hålet. I sitt 49:e (!) Masters landade han på 79 slag, skriver golf.se. Även Tom Watson, en annan Master-legend, öppnade med 79 slag.

TT