Raset

Tre svenskar – tre fiaskon

SPORTBLADET

Tre svenskar i ledarboll på tre tourer.

Tre besvikelser.

Världsettan Annika Sörenstam hade drömläge men fick en mardrömsavslutning.

Det var upplagt för en stor svensk golfsöndag som faktiskt kunde ha slutat med tre segrar på världens tre största tourer. Det slutade i besvikelse trots att alla höll okej rent placeringsmässigt.

– Jag är självfallet besviken men ändå rätt nöjd med att jag kämpade mig tillbaks efter trippelbogeyn, förklarade Henrik Stenson efter sin andraplats i Shanghai.

Koppsnurr – förlust

Stenson förlorade tungt i ett särspel mot spanjoren Fernandez-Castano efter att sista putten koppsnurrat ur. Samtidigt satte Castano upp sin pitch en decimeter ifrån efter att ha varit i rejält trubbel från tee.

– Ibland kan man komma tillbaks men det här var inte en sån dag, sa Stenson till Europatourens hemsida.

Mathias Grönberg såg länge ut att kunna knipa andraplatsen bakom omöjlige Stuart Appleby, men tre sena bogeys gav till slut en fjärdeplats. Ändå oerhört viktiga pengar för Grönberg i jakten på nytt kort så tidigt som möjligt.

Dessutom avslutade Richard S Johnson med en 71:a och en delad sjätteplats.

Bara segrar räknas...

Tyngst föll ändå Annika Sörenstam som ledde inför avslutningen men som tappade spelet helt sista varvet. Helt olikt henne varvade hon bogeys med birdies och till slut en förödande dubbelbogey på näst sista hålet. En avslutande birdie räddade i varje fall en delad andraplats.

Men det är bara segrar som räknas när man är världsetta.

Europatouren

USA-touren

LPGA-touren

Martin Strömberg