STENSÄKERT

Drömgolf av svensken i natt – men Tiger svek

SPORTBLADET

Det kunde ha blivit en drömmatch – men Tiger Woods nerver svek.

Istället får Henrik Stenson möta doldisen Nick O’Hern i kvartsfinalen av Accenture World Matchplay Championship.

Foto: Missade tigerjakten.
Henrik Stenson kunde ha fått möta Tiger Woods, men nu väntar Nick O´Hearn.Foto: AP

Allt var upplagt för en duell mellan svenske stjärnan Henrik Stenson och världsettan Tiger Woods. Stenson höll för trycket och vann säkert 4/3 mot australiensaren Aaron Baddeley men Tiger föll tungt mot O’Hern.

Woods tog matchen till extrahål via en mäktig birdie på 18:e,. Men när han skulle knyta till matchen missade han en kort birdieputt på första extrahålet och gjorde en svag chip-tvåputt på andra.

Underskattad

Det räckte för att den underskattade och för många anonyme australiensaren skulle ta chansen. Hans tremetersputt droppade i på låga sidan och en besviken Tiger fick skaka hand som förlorare.

Detta var andra gången O’Hern slog ut Woods ur Match-VM och det är ett bevis på att det är en världsspelare Stenson får möta i kvarten.

Imponerade mest

Stenson å sin sida imponerade troligen mest av alla igår. I kyla och vind radade han upp tre birdies på fyra hål och en uppgiven Baddeley förlorade på 15:e.

Den andre svensken, Niclas Fasth förlorade sin match på 17:e hålet mot regerande mästaren Geoff Ogilvy från Australien.

För många skulle det säkert vara ett lyft att få möta O’Hern istället för Tiger Woods men Henrik Stenson själv skulle förmodligen hellre fått chansen att slå Tiger i matchspel. En form som sällan tillämpas i stora tävlingar.

Troligen får han chansen i slagspel vid tävlingen i Bay Hill nästa vecka.

Martin Strömberg