Petning – eller golfhistoria för Sörenstam

1 av 2 | Foto: christer höglund
Annika Sörenstam, hotad av...
SPORTBLADET

RANCHO MIRAGE

Annika Sörenstams rankning som världsetta är hotad. I årets första major kan hon bli petad från tronen av Lorena Ochoa, Mexiko.

– Men det är inget jag tänker på. Spelet fungerar ju bättre än i fjol, säger Annika.

År 2006 var ett bra år i resultatlistorna, för Annika Sörenstam. Men spelet stämde sämre än på många år och hon förlorade förstaplatsen på alla viktiga listor utom världsrankningen.

Spelar bra

Efter bra start på 2007 ser det ljusare ut.

– Jag känner stor skillnad mot förra året. Träffsäkerheten är tillbaka och längden känns bra igen. Jag spelar bra golf just nu och får bollen precis där jag vill ha den.

Sörenstam har spelat två turneringar den här säsongen, då hon slutade tvåa och åtta, och hoppas på årets första seger när det i helgen är dags för årets första major, Nabisco Championship. Världsettan har vunnit turneringen på Mission Hills vid tre tillfällen och kan bli historisk som enda spelare med en fjärde titel.

Ny energi

– Känns spännande. Jag känner extra energi när det är en major och den här banan har ju varit bra mot mig tidigare.

Men Annika Sörenstam är ett jagat byte. Mexikanskan Lorens Ochoa vann förra helgens turnering på LPGA-touren och är den tuffaste utmanaren mot Sörenstams tron på många år. Aldrig tidigare har gapet mellan svenskan och en jagande spelare varit mindre, på rankningen. Om Ochoa vinner Nabisco är hon ny världsetta.

– Lorena spelar ju väldigt bra just nu. Klart att jag följer rankningen och jag är inte förvånad över att avståndet minskar, men det är inget jag funderar på ute på banan, säger Annika som spelar första två rundorna med amerikanskan Paula Creamer.

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM