Nu krävs ett mirakel för Annika Sörenstam

Ligger elva slag efter täten

SPORTBLADET

Rancho Mirage, Kalifornien (TT:s utsände)

Det som började dåligt blev till slut ännu sämre.

Efter rundorna 75–76 är Annika Sörenstam hela sju slag över par och behöver nu ett smärre golfmirakel för att ta lyckas vinna årets första majortävling.

Avståndet till mexikanskan Lorena Ochoa, som kan ta över som världsetta vid seger på söndag, och Paula Creamer i täten är elva slag, och det på en bana där ett par är en bedrift och en birdie är riktigt starkt.

Att Sörenstam ska kunna komma tillbaka känns omöjligt.

– Jag är otroligt besviken. Jag försöker så mycket jag kan, men det vill sig inte. Jag har ingen förklaring alls, sade Sörenstam när hon försökte sig på en analys av fiaskot.

Efter två dagars spel har världsettan bara lyckats göra fyra birdies, medan det blivit nio bogeys och en dubbelbogey.

Med ett sådant score-kort blir det ingen topp-placering.

– Jag är så konfunderad som jag kan bli, jag vill bara glömma det här. Jag känner mig förberedd, hade en bra försäsong och tekniken sitter. Men om det är någon som har ett förslag vad jag ska göra så är jag villig att lyssna...

Sörenstam kommer att vara farligt nära kvalgränsen när dagen är slut, tillsammans med Liselotte Neumann delar hon den preliminära 53:e-platsen.

Bättre går det för Carin Koch, som finns med bland de 15 bästa efter en bra andra rond med två birdies och två bogeys.

– Det kändes riktigt bra i dag, speciellt det långa spelet fungerade. Hade jag bara varit lite hetare med puttern så hade resultatet blivit ännu bättre, sade Koch.

Även Helen Alfredsson höjde sig den andra dagen, och var nio slag bättre än inledningen. 78–69 betyder ändå att hon är runt en 30:e plats.

Mimmi Hjorth ligger på en sammanlagd sjätte plats efter tolv spelade hål, medan Sophie Gustafson och Linda Wessberg är långt efter i fältet.

Andra dagens spel beräknas vara klart till 03.00 svensk tid.

Niclas Green/TT

ARTIKELN HANDLAR OM