Dryga böter för Björn

Danske golfstjärnan ångerfull efter sin fräna attack mot Ryder Cup-kaptenen

SPORTBLADET

När kaptenen Ian Woosnam lämnade Thomas Björn utanför Europas Ryder Cup-lag blev dansken rasande. Han kritiserade Woosnam öppet och hånade kaptenens val att ta ut Lee Westwood.

Björns kommentarer gick inte Europatouren obemärkt förbi. Golfstjärnan tvingas böta och ber nu själv om ursäkt.

Foto: AP
Thomas Björn.

– Jag har det senaste dygnet kunnat reflektera över mina uttalanden och jag vill be om ursäkt för de personliga angrepp jag riktade mot Ian Woosnam. Jag inser att jag gjort ett misstag, säger Björn enligt BBC.

Björn fick nobben när årets Ryder Cup-lag togs ut. Lee Westwood knep den sista wild card-platsen. Detta trots att Björn är rankad högre i världen och hade fler Ryder Cup-poäng än Westwood.

– Jag är en passionerad man som tycker att Ryder Cup är en av världens största idrottsevenemang. Jag blev väldigt besviken när jag inte kom med, säger han.

”Glöm mitt utspel”

Efter sin fräna attack och sin ångerfulla reträtt säger sig Björn nu stå bakom Ryder Cup-laget till hundra procent.

– I Lee och Darren (Clarke) har kaptenen valt två mycket bra spelare. Nu vill jag bara att mina kommentarer blir bortglömda så att media, spelare och fansen kan koncentrera sig på matchen på Irland.

Europatouren har beslutat att bötfälla Björn efter dennes uttalanden. Hur stor bötessumman blir är inte offentliggjort, men enligt tourens vd George O'Grady handlar det om en ”avsevärd summa”.

Jim Jaber