Woods i fortsatt ledning

Stenson sexa i inofficiella VM

SPORTBLADET

En runda som innehöll sju birdies men också fyra bogeys tog Henrik Stenson upp en placering, till sjätte plats på inofficiella VM i golf i brittiska Hertfordshire.

Tiger Woods är i ledningen, sex slag före tvåan.

Stensons 203 slag är nio slag efter Tiger Woods som var lite mer human på lördagen med en 67-runda efter de inledande 63 och 64-rundorna. Världsettan var bara två under par innan han avslutade med en eagle, två under par på det 18:e hålet. Det var hans tredje raka eagle på just det hålet.

Ett tag var Woods ledning bara två slag men den utökades sedan till sex slag på de avslutande hålen.

Australiern Adam Scott är ny tvåa med sina 200 slag och han följs av tre amerikaner och Stenson delar sjätteplatsen med britterna Ian Poulter och David Howell.

Stenson kunde ha haft ännu starkare tätkänning. Hans sju birdies var bäst av toppspelarna men det två bogeys han gjorde på 16:e och 18:e sänkte resultatet.

Carl Pettersson gick runt på 67 slag och avancerade till 15:e med totalt 206 slag. Johan Edfors är 22:a med 209 slag och Robert Karlsson ligger 48:a på 215.

Söndagens avslutande runda hotas av dåligt väder och man har därför valt att starta både på fösta och tionde hålet för att hinna klart tävlingen trots eventuella regnavbrott.

Woods har bara förlorade fem av de 50 tävlingar han toppat efter tre dagars spel och då har ledningen aldrig varit så stor som sex slag. Skulle han vinna blir det hans tionde på 15 VM-tävlingar och hans nionde seger för året.

TT