Sörenstam snuvad av Ochoa i natt

Supersvenskan missade USA-utmärkelsen ”Årets spelare”

SPORTBLADET

Annika Sörenstam har vunnit titel som årets spelare i USA fem år i rad.

Det blir ingen sjätte titel.

I natt säkrade Lorena Ochoa utmärkelsen för 2006.

Foto: AP
Vinnare. Lorena Ochoa vann Tournament of Champions i Alabama och ryckte därmed åt sig en ointaglig ledning i jakten på titeln Årets spelare i USA – en utmärkelse som Annika Sörenstam vunnit fem år i rad.

Både Annika Sörenstam och Karrie Webb valde att avstå Tournament of Champions i Alabama, på USA-touren. Så Lorena Ochoa kunde ohotad rycka åt sig en ointaglig ledning i rankingen för titeln som Årets spelare 2006.

Ochoa vann turneringen med hela tio slag före tvåorna Julie Inkster och Paula Creamer. Det var mexikanskans sjätte seger för säsongen.

– Fråga mig inte varför, men just nu verkar det som allt stämmer, sa Ochoa i natt.

Tidigare har titeln som Årets spelare dominerats av Annika Sörenstam.

Däremot behåller svenskan fortfarande titeln som etta på världsrankingen, som baserar på fler turneringar bakåt i tiden. Sörenstam är säker världsetta 2006 - trots att veckans avslutande turnering i Florida, ADT Championship, har en miljon dollar i förstapris och lika många poäng på rankingen som US Open.

Sörenstam valde i helgen att som första damspelare någonsin delta i jippotävlingen Merrill Lynch Shootout i Florida, en numera klassisk partävling med Greg Norman som värd. I par med Fred Couples slutade Sörenstam på delad sistaplats.

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM