Kung av Dubai, nya miljoner på kontot – och snart pappa:

”Jag kan gå runt och le hela tiden”

Foto: afp
segerkyssen Henrik Stenson vann Dubai Desert Open – och gratulerades så här av sin nyblivna hustru Emma. I sommar väntar paret sitt första barn.
SPORTBLADET

Segern på hemmaplan i Dubai tog Henrik Stenson ännu ett snäpp närmare världstoppen.

Nu ska han och nyblivna frun Emma ta en förkortad smekmånad på Maldiverna och bara stanna upp och njuta av livet.

– Jag kan gå runt med ett småleende på beachen efter den här segern, säger Henrik Stenson.

Sedan väntar USA.

Världsrankingen uppdateras i natt svensk tid men troligtvis hoppar Stenson upp till åtminstone en tionde plats. Jesper Parnevik är ende svensk som varit så högt på rankingen, han var som bäst åtta 2001.

Trots en späckad vinter som gjort att Stenson inte kunnat träna riktigt som han velat har han nu tre raka topplaceringar som kröntes med segern i Dubai Desert Classic i går. Den gav 2,7 miljoner kronor men viktigare ändå – ett kvitto på att spelet sitter trots att Stenson kände sig långt ifrån pigg.

Hur rankar du själv segern?

– Det är alltid svårt att ranka segrar men helt klart slår den väldigt högt. Första segern i England var speciell och det har faktiskt varit bra startfält i alla tävlingarna jag vunnit, säger Stenson.

Och för första gången slog du Tiger?

– Det är klart det är roligt att vinna en tävling där han är med, men att spela med Ernie Els alla varven och avgöra på slutet slår kanske lika högt.

Hur ser framtiden ut för dig?

– Nu ska jag åka till Maldiverna och bada och snorkla på en kortsemester. Sedan åker jag till USA och spelar ett gäng tävlingar och Masters så småningom.

På bagen har han från och med i år Fanny Sunesson, en av världens mest respekterade caddies med massor av rutin sedan tiden med Nick Faldo. Bland annat vann de Masters ihop två gånger.

Hur fungerar samarbetet så här långt?

– Hon är mer professionell än de caddies jag haft och är helt enkelt fantastiskt duktig och noggrann.

Bra att ha på Augusta?

– Ja, absolut. Vi ska sätta oss snart och gå igenom vilka olika slag jag behöver för att spela bra där och hennes erfarenhet av banan kommer att bli ovärderlig.

Allergiproblem

Under fjolårssäsongen, som var Henriks bästa så här långt, hade han efter en strålande inledning en period av okej, men inte mer, resultat.

Hur svårt är det att lyckas hålla en riktigt hög nivå hela året?

– Jag tycker att det är svårt att vara på topp 25 veckor, helt klart. Men jag får ofta allergiproblem den tiden och är väldigt trött och jag tror att det förklarar en del.

Livet

leker helt klart för vår bästa spelare. Han gifte sig i vintras och i sommar väntar han och Emma sitt första barn. En ny utmaning för världsstjärnan.

– Ja, det ska bli fräckt.

Och samtidigt som han kommer att behålla basen i Dubai bygger han ett hus i Lake Nona, Florida. Allt för att lyckas så bra som möjligt med att erövra USA.

Och ta det där sista steget upp.

Därför är Stenson så bra

Se även: