Vann sju miljoner – och en plats i Masters

Daniel Chopra efter succén i natt: Det är en dröm som går i uppfyllelse

Foto: AFP
POKALEN OCH HJÄLTEN Daniel Chopra, 34, efter segern i natt.
SPORTBLADET

Daniel Chopra, 34, fick sju miljoner kronor för sin andra PGA-tourtitel i golf.

Men mer värt var platsen i US Masters.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag är otroligt glad, säger Chopra.

Foto: AFP
...och efter segern blev det pusskalas med frugan Samantha.

Genom segern i PGA-tourpremiären på Hawaii, tävlingen för förra årets alla segrare, blir Chopra inbjuden till årets första major, US Masters på Augusta National den 10–13 april.

Chopra säkrade segern i särspel mot amerikanen Steve Stricker. Först på det fjärde särspelshålet avgjorde den 34-årige svensken genom att sätta sin birdieputt. Han gick på 66 slag, sju slag under par, den sista dagen.

– Vilken fantastiskt golfrond jag spelade i dag. Jag gjorde birdie efter birdie och försökte att undvika att titta på ledartavlan. Jag tittade upp en gång och såg att jag ledde och senare såg jag att Stricker också börjat göra en massa birdies, säger Chopra.

”Banan måst vara ritad för mig”

Chopra hyllar golfbanan, Kapalua Resorts Plantation, efter sin seger.

– Banan måste vara ritad för mig. Den finns ingen annan bana som passar mig bättre. Jag älskade den från första gången jag såg den, säger Chopra, som kände sig hemma på banan direkt eftersom han spelat den i ett tv-spel.

– Det hade jag nytta av. Det kändes som om jag redan visste hur jag skulle spela banan när jag gick ut på den första gången.

Att banan har breda fairways och stora greener gillade han också.

– Det finns hur mycket plats som helst att landa bollarna på. Men man måste vara en bra puttare på banan, och det är jag. Jag hade lätt för att läsa puttlinjerna på de här greenerna.

Tränar aldrig på övningsfältet

Daniel Chopra är golfspelaren som i stort sett aldrig tränar på övningsfältet. I stället spelar han golfronder som träning.

Så när USA-tourspelarna tog ledigt i november och december för att åka hem och stå och nöta slag på rangen, åkte Chopra och spelade tävlingar i Hongkong, Australien och Nya Zeeland. Han kom tvåa i Europatourtävlingen i Australien i slutet av november.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM